Aprenentatges Essencials per a Futurs Mestres
Enviado por Chuletator online y clasificado en Magisterio
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,97 KB
Aprenentatges Clau en la Formació Docent
La Sortida al Monestir de Santa Maria de Valldonzella
El segon aspecte a destacar és la sortida al monestir de Santa Maria de Valldonzella. Aquest és un recurs educatiu present en el nostre entorn. Com a mestres, conèixer un entorn per transformar-lo en recurs pedagògic i didàctic és molt important. Per aquest motiu, fer aquesta sortida va ser una gran oportunitat per aprendre i poder dur a terme amb els alumnes.
Proposar sortides als alumnes és una gran motivació per a ells, ja que l'aprenentatge es basa en una realitat i els infants surten de l'aula i aprenen de manera més dinàmica. D'aquesta excursió vaig entendre que un recurs es basa a pensar què puc extreure amb una mirada didàctica del monestir quan hi portem els alumnes. Gràcies a la visita que ens van oferir al monestir, vam poder veure que cada racó és un espai valuós i immens d'energia i d'història.
Aprenentatge des de la Perspectiva de l'Alumne
Aquest aspecte va ser un dels més importants de l'assignatura, ja que vam poder treballar el contingut fora de l'aula. Aquell dia, nosaltres vam exercir el paper d'alumne i ens va semblar una molt bona idea per treballar l'actitud d'escolta activa dels alumnes.
Activitats Post-Sortida
Un cop vam fer aquesta sortida, vam realitzar diferents activitats relacionades per tenir idees futures sobre com estructurar-la i quins conceptes clau explicar als alumnes després d'obtenir tanta informació.
La Programació d'una Unitat Didàctica
Finalment, l'últim aspecte que destaco és la programació d'una unitat didàctica. L'objectiu d'aquest treball era crear una unitat didàctica sobre un tema concret treballat a l'aula. En el cas del meu grup, el tema va ser la creació.
Crear aquesta unitat didàctica ens va semblar difícil, però molt interessant, ja que mentre l'elaboràvem, havíem de tenir en compte molts aspectes. El primer aspecte era la possible diversitat a l'aula i, per tant, saber com adaptar les activitats proposades a les necessitats dels alumnes, ja que ells sempre seran el centre d'interès i els protagonistes.
Cal saber presentar el contingut de la matèria d'una manera motivadora perquè els infants prestin atenció, aprenguin, treballin de manera activa i creixin com a persones autònomes amb pensament crític.
Reflexions Finals: L'Educació amb Sentit
Considero que aquests tres aspectes treballats tenen una gran importància per a mi com a futura docent, ja que es basen en un tipus d'educació que transmet sentit. Avui en dia, molts mestres simplement expliquen allò que saben i no li donen cap sentit. No només això, sinó que tampoc tenen gens d'interès en si l'alumne ha entès l'explicació o discrepa en algun aspecte relacionat amb el tema.
Per aquest motiu, es necessiten docents capaços de realitzar activitats i explicacions útils, i això em motiva molt.