Anàlisi de mostres de vi: seguiment de població de llevats

Enviado por Chuletator online y clasificado en Química

Escrito el en catalán con un tamaño de 55,14 KB

Seguiment de població de llevats

per saber el recompte de cèl·lules viables (ufc/ml) es sembra en gespa en un medi YEPD, que s'usa per al creixement de llevats. Cada llevat formarà una colònia que podrem contar, i després és mult. pel factor de dilució usat per fer la sembra i obtindrem les ufc.

Grau alcohòlic GAB

Aquest mètode es basa en det el grau alcohòlic mitjançant la temperatura a la que el vi bull. Ja que depenent de si el vi conté més o menys etanol, bullirà a una temperatura diferent. L'etanol bull a 79,37 ºC. Amb una taula GAB es correlaciona la temperatura d'ebullició amb el grau alcohòlic.

Acidesa volàtil

És determinada l'àcid acètic i les seves espècies derivades salificats. L'àcid acètic és un àcid volàtil perquè té molta facilitat de desprendre's del vi quan aquest s'escalfa. S'utilitzarà una destil·lació parcial i després es valorarà el destil·lat amb NaOH fins a pH 7. Op ml gastat de NaOH va damunt de sa 1 divisió = ??ml NaOH / 3,2 ml vi... = g àc. ac/L vi Hy8o59lDNrjpAAAAAElFTkSuQmCC

Acidesa total

Aquesta mesura se centra en la concentració de tots els àcids que es generen durant la fermentació alcohòlica i malolàctica, els quals es poden quantificar mitjançant una valoració àcid-base amb NaOH. Aquest procés arriba a un punt final quan el pH arriba a 7 (usant blau de bromotimol) o 8,2 (fenolftaleïna) wd7H7pPrljbqwAAAABJRU5ErkJggg==

Entradas relacionadas: