Anàfora exemples

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 8,2 KB

QUINA GRUA EL MEU ESTEL

Contingut Del poema

1a Estrofa:


Parla d’un estel i de com brilla, comparant-lo amb una Noia.

2a Estrofa


La bellesa dels pits d’aquesta noia li fereixen la Mirada de tant que l’enlluernen.

3a Estrofa:


Parla del cordill de l’estel comparant-lo amb el vincle Que té amb aquesta noia. Diu que allarga el cordill, és a dir, la Noia “vola” a màxima distància.

4a Estrofa


Parla de la bellesa dels cabells de la noia quan se’ls Deslliga i aquests volen a l’aire.

5a Estrofa


Quan ell allarga el braç i s’acosta a ella, ella a Vegades vacil·la i s’allunya una mica.

6a Estrofa


Diu que qualsevol que veu la noia sospira i admira la Seva bellesa.

7a Estrofa


Convida a tothom a admirar la bellesa de la noia, però Que no diguin res.

8a Estrofa


Segueix dient que ningú digui res, ja que té por de Que algú altre li prengui la seva estimada.

Tema Del poema

Aquest poema forma part de la secció “El desig i el convit”. Com tots Els poemes d’aquesta secció, parla del desig d’estimar a una Noia. L’estel que ell fa volar des de la seva barca s’acaba Convertint en una noia a la que desitja, i a la que convida al lector O vianant a admirar, compartint amb ell l’inici de la seva aventura Amorosa.

Mètrica

El Poema està format per vuit quartets de versos heptasíl·labs (és a Dir, d’art menor). La rima és consonant i encadenada (el primer Vers rima amb el tercer i el segon amb el quart). De cada vers, la Primera rima és masculina i la segona femenina, és a dir, el primer I el tercer vers són masculins i el segon i el quart són femenins.


Deixaré La ciutat

En Les dues primeres estrofes es troba la introducció o posta en Situació del poema a la vegada que s’expressa els plans de futur, De l’autor, mitjançant simbolismes com :” el voltàmetre que Porto encès a la butxaca “ com si la llum d’aquest aparell Volgués representar l’esperança de millorar.

Es Transmet també els plans de fugir de el lloc d’origen que és , la Ciutat.

I Ho fa com idolatrant el avió que el portarà fora de manera Il·lusionada

No Obstant al final de la segona estrofa cambía el tema del poema ja Que sembla que ara està dedicat per una persona en concret , una Persona especial per a l’autor. De manera que dona la sensació de Que no fugirà so, sinó que ho farà acompanyat d’una altra Persona la qual l’atreu molt .

Finalment, No és fins a les dues ultimes estrofes que ya es veu que el poema va Dirigit a aquella persona a la qui li vol dedicar els versos. El tema Principal es el canvi de vida per una nova i l’amor sincer.

Analitzem La mètrica del poema

Respecte A les síl·labes trobades i contades en cada vers del poema , podem Dir que hi ha gran varietat de nombre , es a dir que els versos són Bastant diferents respecte al nombre de quantitat de síl·labes. Això si , tots són d’art menor.

És A dir, l’autor opta per combinar versos llargs i curts per Constituir l’estructura del poema, per tant , no és pot considerar Un poema en vers.

La Rima és:

·assonant , ja que , els sons que rimen i aporten la musicalitat al poema son Formats únicament per vocals.

·Masculina , degut a que ,en la majoria de versos , la darrera paraula és aguda I no plana ni esdrúixola.


PERQUÈ HAS VINGUT

Aquest Poema de Papasseit compara el amor d’una bella dona amb uns lilàs, Deixant a la dona com la joia més apreciada, que amb la seva Joventut el té enamorat. El tema d’aquest poema es el desig i el Convit

Mètrica

Està Format per decasíl·labs, assonants, 8 versos en grups de dos

Vers 1: Anàfora de “perquè has vingut”al vers 1 i 7. S’adreça a Ella directament amb el “tu”

Vers 2: Els lilàs parlen a les roses, contents però envejosos

Vers 3: El que diuen els lilàsés que la noia guanya a les roses en Esclat(competició de flors).

Vers 4: Descripció de la noia:bella, pubilla.

Vers 5: Hipèrbaton: el seu pas enamora de tant que és jove.

Vers 6: Joc de paraules pas-sap i repetició del verb enamora. Metàfora: qui no la sap no la coneix. Ella causa Amor instantani.

Vers 7: El poeta passa de 3ª persona a 2ª persona i es dirigeix a ella Adoptant un to íntim. Redescobreix la capacitat d’estimar.

Vers 8: “Diré el teu nom”és un acte simbòlic de fer-la seva. L’alosa com els lilàs, farà conèixer a tothom que ella és el Centre de la seva atenció, l’objecte del seu amor.


AMO L’AROMA

Estructura

He Estructurat el poema segons la mètrica en tres quartets Decasíl·labs.

En Aquest poema trobem 3 nivells d'anunciació: 1º, declaratiu, Intimista, que utilitza el present o l'imperatiu; 2º, el subjecte Són les xicres del telègraf personificades que explica L'emmarcament escenogràfic del procés; i 3º, el jo poètic que Utilitza el condicional per anunciar allò que li plauria, allò que Fora possible, el desig.

Explicació

Aquest Poema breu pertany a El Poema de la Rosa als Llavis, un poema unitari Escrit entre 1921 i 1923 per Joan Salvat- Papasseit (Barcelona, 1894 - Barcelona, 1924), poeta autodidacte, de família obrera i amb una Vida marcada per les penúries econòmiques i per la tuberculosis. La Seva obra poètica representa l'actitud de l'Avantguardisme, conjunt De corrents estètics de ruptura i recerca de noves formes Expressives en contraposició amb l'Esteticisme del Noucentisme. La Seva obra mostra l'evolució de la poètica avantguardista a Catalunya:Poemes en ondes hertzianes(1919);L'irradiador del Port i les gavines (1921); La gesta dels Estels(1922);El Poema de la Rosa als Llavis(1923) i Óssa Menor(1925).



Entradas relacionadas: