Acte unilateral i Organitzacions Internacionals

Enviado por Chuletator online y clasificado en Derecho

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,12 KB

Concepte d'acte unilateral i fonament de l'acte unilateral

Negocis jurídics unilaterals es deuen a la voluntat de un sol subjecte, com es el cas del testament. Declaracions de voluntat del subjecte jurídic del que emanen que, produeixen efectes jurídics sobre si mateixos i no com a elements que formen part d'un acte multilateral.

Incidència de les Organitzacions internacionals en els procediments de formació de les normes internacionals

A) En la cristal·lització del costum internacional. B) En l'adopció de tractats multilaterals.

Actes normatius de les Organitzacions internacionals

Funció normativa indirecta. Marc per a la negociació i adopció de textos de tractats internacionals sobre matèries pròpies. Funció normativa directa. Els seus actes poden tenir un caràcter obligatori per als seus destinataris.

Subjectivitat internacional

La titularitat de drets i obligacions derivats del Dret Internacional. Capacitat de:

  1. Exercir els drets i de reclamar pel seu exercici.
  2. Ser reclamat i de respondre internacionalment pels incompliments de les obligacions.
  3. Capacitat per participar en els processos de formació del Dret Internacional.

Competències estats

Les competències de la sobirania. Competències sobre que s'exerceix sobre els elements constituïts de l'estat.

Personals

A) Sobre els nacionals que viuen al territori. B) Sobre els estrangers que viuen al territori. C) Sobre els nacionals que viuen fóra del territori. D) Personalitat de les persones jurídiques.

Òrgans centrals per a les relacions internacionals

A) El/la Cap d'Estat. Té capacitat per comprometre la voluntat de l'Estat i ha de gaudir de tots els privilegis i immunitats. Reina però no governa. B) El/la Cap de Govern. Té capacitat per comprometre la voluntat de l'Estat i ha de gaudir de tots els privilegis i immunitats. C) El/la Ministre d'Afers Exteriors. És el que té més activitat. És capacitat per comprometre la voluntat de l'Estat i ha de gaudir de tots els privilegis i immunitats.

Funcions

  1. Representar l'Estat acreditant
  2. Protegir els interessos de l'Estat acreditant i dels seus nacionals
  3. Negociar amb el govern de l'Estat
  4. Assabentar-se de l'evolució i situació de l'Estat receptor
  5. Fomentar relacions amistoses de tot tipus
  6. Exercici de les funcions respectant les lleis de l'Estat receptor i gaudint de totes les facilitats que ha de proporcionar l'Estat receptor.

Les competències de les Organitzacions internacionals

A) Tipologia general de les competències de les Organitzacions internacionals. Les competències que pot tenir una Organització internacional depenen del que els Estats els hi atribueixin al seu tractat constitutiu. B) La competència normativa de les Organitzacions internacionals. a) Competència normativa interna. Adoptar decisions internes de la pròpia organització. b) Competència normativa externa. Serien decisions, recomanacions intersubjectives i la preparació dels tractats internacionals.

Funcions Nacions Unides

Propòsits article 1, Pau i la seguretat, desenvolupament i respecte pels drets humans són els propòsits fonamentals de les Nacions Unides. Ordenaments jurídics interns.

Es genera una responsabilitat internacional de l'Estat autor de l'incompliment. Caldrà arreglar pacíficament la controvèrsia derivada de l'incompliment (si un considera que ha complert però la resta consideren que no). Poden haver-hi en alguns casos mesures coactives i de control per assegurar l'aplicació del Dret Internacional (Consell de Seguretat). A) Concepte de recepció. Per a que els òrgans de l'Estat puguin aplicar el Dret Internacional fa falta la recepció d'aquest. La recepció són els procediments mitjançant els quals les normes internacionals passen a formar part del Dret intern.

Aplicació dret internacional

Són tècniques per verificar o assegurar-se de que els Estats compleixen allò que han pactat fer. No són mecanismes coercitius, si l'Estat incompleix, no se li poden imposar sancions. Tot i així, aquest control facilita que ho compleixin. No són mecanismes jurisdiccionals i necessiten sempre el consentiment específic de l'Estat controlat.

Concepte de responsabilitat internacional

Els Estats que participen al Dret Internacional saben que si hi ha incompliment de les seves obligacions, hi haurà responsabilitats internacionals. A) La responsabilitat internacional d'altres subjectes i dels individus. Ara no només parlem de la responsabilitat de l'Estat sinó que s'afegeixen la de les Organitzacions Internacionals i la dels individus B) La responsabilitat objectiva o per risc. Si ha passat una cosa licita però que causa danys a un Estat del costat aquest té tot el dret a demanar conseqüències per a l'Estat que els ha causat (indemnització). C) La desbilateralització de la relació jurídica de responsabilitat davant de violacions d'obligacions emanades de normes imperatives. Seria la identificació de la gravetat per a la comunitat internacional de determinades violacions.

Entradas relacionadas: