La Cuina Catalana: Tradició i Evolució dels Guisats
Enviado por Chuletator online y clasificado en Física
Escrito el en catalán con un tamaño de 4,88 KB
L'Allioli Negat
Joan Roca, a La cuina de la meva mare: “L’allioli negat és una salsa que a moltes cases es fa servir diàriament. Piqueu uns quants alls amb la mà de morter fins que quedi una pasta ben fina. Afegiu-hi llavors un bon raig d’oli remenant-ho. Ha de ser tal com diu el nom, un allioli negat, preparat per donar sabor als guisats, als arrossos, als fideus rossejats, etc.
La Samfaina
Es sol considerar com una salsa bàsica de la cuina catalana. Es pot dir que és més un acompanyament que una base.
L'evolució de la samfaina:
- J. Lladonosa (any 91): “Se prepara anticipadamente y después se acaba la cocción del producto dentro de ella”.
- F. Agulló (anys 30): “Així com el sofregit es fa quasi sempre abans de tirar-hi la vianda,