Ekonomia eta empresa

Enviado por Aldepó y clasificado en Economía

Escrito el en vasco con un tamaño de 2,22 KB

STOK KUDEAK. HELB. AHALIK TA KOSTU TXIKI ZERB. MAX

- Inbentarioa kontrola: Iraunkorki izakinen berri izaten du, honakoa ezagutuz: kopurua eta bere balioa dirutan, erositako unitateak eta bere kopurua, kuntsumitutako unitateak eta bere balioa dirutan, sarrera eta irteerak dakar.  Artikulu guztiek ez dute garrantzi bera hatzen, (ABC metodoa): artikulu kopuru gutxi- kontsumo balio oso altua/ art. kop. tartekoa- kont.bali. ertaina/ artikul.kop. asko- kontsum bali. txikia. Balore desberdinak dutenez kudeaketa eta kontrol metodo desberdinak erabiltzen ditugu.

- Izakinen maila: Normalean empresak biltegian izaten duen izakin kopurua izakinen maila deritzo.

Eskaera puntua: Biltegia berriro ere hornitzea beharrezkoa egiten duen izakinen mailari eskaera puntua deitzen zaio. Honako araberakoa izango zen: ondasunen kontsumo maila/ hornikuntz epea/ segurtasun stocka.

JIT METODOA INBENTARIOAK KUDEATZEKO

- JIT sistema, produkzio eta hornikuntzren kudeaketa eramateko metodo integratu bat da. Sistema onen oinarrian: empresak ez du produktu bat ekoizten horren beharra izan arte. Sistema onekin biltegian dagoen izakinen maila txikitxen da. Maila ori empresaren ekoizpena eta hornikuntza mantentzeko behar den mailarik minimoa izango da.

EMPRESA ABTEN TAMAINA EGOKIENA:

Saila da jakitea konkretuki, hainbat gauza eragiten dute: Langile kopurua/ salmenta kopurua/ aktiboa/ baliabide propioak/faktore kostuen araberako ekizpena/mozkinak/cash flow (mozkinak zergak eta amortizazioa kenduz)/sukurtsala, salemnta gune, agentzia eta bulego kopurua.

EMPRESEN AZKUNDEA

- Arrazoi batzuk edo bezteak empresa asko hasi nahi durte.Ekoizpen handiago lortzeko produkzio baliabide guztiak erabiliz.

Entradas relacionadas: