Xuleta

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,57 KB

 
12 CONSELL DE GUERRA El capità reuneix a tota la tripulació i els pregunta a veure si algú l'ha vist alguna vegada. Silver respon que si. Llavors el capità li ensenya una còpia del mapa on no figuren les creus i la pregunta algun lloc on poder amarrar el vaixell. Quan tots tornen al seu assetjo Jim li diu al doctor Livesey que necessita parlar amb ells urgentment. Quan es reuneixen Jim els explica tot el que ha ocorregut, decideixen que el millor és seguir endavant com si no passés gens.
13 AIXÍ VA COMENÇAR LA MEVA AVENTURA EN TERRA Lleguen a la illa i els mariners cada vegada estan més nerviosos, el capità s'adóna que Silver fa tot el possible per a calmar els ànims i li demana que li ajudi a controlar als mariners. El capità deixa el dia lliure amb el propòsit que si es van tots, deixar-los en la illa i salpar. Però sis mariners es queden en el vaixell, i a sobre Jim es munta en un dels pots que van a terra.
14 EL PRIMER COP Quan arriba a terra Jim sali corrent cap al bosc. Quan ha passat una estona escolta uns sorolls i s'amaga. En- tonces veu A Silver parlant amb altre mariner. A l'escoltar la conversa s'adóna que el que Silver intenta és convèncer a l'altre que s'uneixi a ells. El mariner es nega i Silver li mata. Jim surt corrent sense rumb fix.


15 L'HOME DE LA ILLA Jim es troba en el bosc amb una estranya persona cridada Ben Gunn. Aquesta li conta que la tripulació de flint li havia abandonat en la illa cap a tres anys, i que havia sobreviscut matant cabres salvatges. També li conta que té molt antull de formatge, que sap on està el tresor i que és capaç de compartir-lo si li duen A Anglaterra. En aquest moment escolten un cañonazo i surten corrent.
16 DE COM VAN ABANDONAR EL VAIXELL Els tripulants nobles del vaixell surten a la recerca de Jim. En la illa troben una estacada perfecta per a refugiar-se. Comencen a fer viatges per a dur provisions i altres. Abans de fer el cinquè viatge el capità aconsegueix convèncer a Abraham Gray perquè s'uneixi a ells, però quan va en direcció al capità rep un cort en la cara.
17 L'ÚLTIM VIATGE DEL ESQUIFRE En aquest útimo viatge duien el pot massa carregat per la qual cosa quan els pirates els disparen un cañonazo el esquifre s'enfonsa i els seus tripulants han de sortir ràpidament. Els nobles arriben a l'estacada i arrien la bandera d'Anglaterra.

Entradas relacionadas: