Xuleta

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,59 KB

 
1 EL VELL LLOP DE MAR EN LA POSADA DE L'ALMIRALL BENBOW
A la posada del pare de Jim, la posada “L'Almirall Benbow”, ha arribat un mariner amb un bagul com equipatge. Després de deixar tres monedes d'or i assegurar-se que el lloc no té molts clients, s'allotja. Paga a Jim uneixi moneda de plata mensual per avisar-li si veu a un home d'una sola cama. Sembla una persona de bon caràcter.

2 GOS NEGRE APAREIX I DESAPAREIX El pare de Jim està cada vegada més malalt. El capità surt a fer una passejada i al tornar es troba amb un home al que crida “Gos Negre”. Tenen una disputa i “Gos Negre” fuig corrent. Descobrixen que el capità es diu Billy i que sofreix una apoplexia, en aquest moment arriba el doctor i aconsegueix salvar-lo.

3 LA MARCA NEGRA Jim li diu al capità que no es podrà aixecar del llit en una setmana, el capità es posa molt nerviós i diu que en aquells dies ja li hauran donat “la marca negra”. A l'endemà, Jim sali al carrer i es troba amb un cec que li agarra la mà amb força i li diu que li dugui on el capità. Pew (el cec) li lliura al capità un paper amb una taca negra. El capità, quan Pew s'ha anat, li diu a Jim que és la marca negra i que té fins a la deu. Tot seguit cau mort.

4 EL BAUL Jim li conta tot a la seva mare i decideixen anar al llogaret a la recerca d'ajuda. Aquí ningú la hi oferix, encara que els diuen que els tindran cavalls ensellats i que aniran a demanar ajuda a altre lloc. Regressen a la posada, tanquen el pestell i després de trobar una clau que tenia el capità, pugen a la seva habitació per a obrir el bagul. Mentre arriba Pew, que al no aconseguir entrar, es marxa. Quan obren el bagul comencen a contar els diners que els havia d'i finalment decideixen anar-se de la posada. La mare de Jim es desmaia pel camí, aquest l'amaga sota un pont i ell se situa després d'uns matorrales.

Entradas relacionadas: