Estats de la veritat - filosofia

Enviado por Chuletator online y clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 7,67 KB

 

Diferencies entre filosofía pràctica i teòrica:


La teòrica és la que es centra en l'estudi de fets teòrics (o dit d'una altra manera, fets que hi són però que no ens són útils per a la vida quotidiana); La pràctica és la que ens proporciona coneixements o mètodes útils per a la vida quotidiana.


Graus de Coneixement segons Kant


JUSTIFICACIÓ

SUBJECTIVA

OBJECTIVA

OPINIÓ

NO

NO

CREENÇA

SI

NO

SABER

SI

SI

  • Opinió: Estat del coneixement on el subjecte considera alguna cosa com a veritable, però no té la seguretat.

  • Objectivament, no troba cap justificació per que els demés l'hagin d'acceptar

  • Subjectivament, no s'arriva a tenir seguretat i s'usa “opino que...”

  • Creença: El subjecte està convençut que el que pensa es veritat, però no ho pot demostrar, per tant, la justificació es únicament subjectiva.

  • Saber: Opinió fonamentada subjectiva i objectivament.


Accions Mixtes(De qui són) i accions en general


Accions Mixtes:


De John Stuart Mill, són aquelles accions que fas en un moment donat per evitar mals pitjors en el futur. En una altra situació, l' individu mai les triaría

Accions humanes conscients


- Acte involuntari:

Forçós, el realitzem per força. Una circumstància forçosa fa que un fet succeeixi sense el consentiment de la persona. Per ignorància, quan el subjecte desconeix les circumstàncies de l'acte, i per tant no n'és conscient.
-

Acte Voluntari:

Aquella que es realitza després de triar-la entre d'altres opcions. Tenen origen en la persona que les realitza i aquesta n'és responsable.

Filosofies


-Filosofia Política:

La filosofía política és una branca de la filosofia pràctica que s'ocupa de reflexionar sobre les qüestions relatives al govern, el ciutadà i l'organització de l'estat.

Moralitat

-Direm que un ésser és moral perquè té necessitat d'escollir i justificar les seves eleccions, entre comportar-se bé o malament. Un ésser amoral és el que no sentiria aquesta necessitat. 
- Una conducta és moral o inmoral si s'ajusta o no al contingut (codi moral) que es considera moralment correcte en una comunitat, cultura, etc...

Entradas relacionadas: