Univers polsant

Enviado por Chuletator online y clasificado en Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 7,34 KB

 
  • Escena primera el caos.

Que hi havia abans? Aquesta pregunta que tothom es formula algun cop en la seva vida, no te una resposta, no sap el que va originar o mes ben dit com es va originar la creació de l'espai, el temps i la matèria, es incerta la seva procedència, però hi ha una teoria que actualment es la que te més pes científicament que s'anomena el big bang, que es el moment en que els nocions d'espai de temps i també de matèria tenen sentit el big bang es pot definir com el moment en que una massa uniforme de matèria, espai, temps, llum, on cap d'aquests elements es poden identificar, explota fent que l'univers comenci a agafar forma. Aquesta visió de la creació de l'univers te certes semblances amb el relat religiós de la bíblia quan diu que d'una massa uniforme on tot estava barrejat Déu crea la llum, l'aigua.
..

La teoria del big bang es recolza en observacions i sistemes matemàtics una de les observacions es el continu moviment de les Galàxies que s'allunyen les unes de les altres, s'expandeixen. Unes altres proves serien l'edat de l'univers, els fòssils i els àtoms. Aquests fòssils de l'espai per dir-ho d'alguna manera, es tracten de fenòmens físics les característiques dels quals ens permeten reconstruir el passat. Com per exemple l'estudi dels fotons de llum que viatgen per tot l'univers des de els primers temps. Un altre tipus de fòssils son els àtoms d'heli, si els estrelles fossin eternes i la llum que emeten no s'acabes mai, aquesta llum seria infinita, el cel dons tindria que ser lluminós però en canvi no ho es, es obscur, però sabem que es obscur per que els estrelles no sempre han existit.

L'univers esta en continua expansió i organització d'ença de la teòrica explosió del big bang.

  • Escena segona: l'univers s'organitza.

Fa milions d'anys tot estava format per una massa informe, però poc a poc tots els components d'aquesta massa es ban agrupant i donant forma a noves estructures.

El primer segon del big bang es situa fa uns quinze mil milions d'anys, l'univers era llavors una massa on la matèria es trobava sotmesa a altíssimes temperatures però quan es van anar refredant es van anar succeint les primeres combinacions.

Tot en l'univers esta sotmès a un canvi constant però la força es la mateixa que en el començament dels temps.

Les estructures no poden agrupar-se quan la temperatura es mol elevada per això l'agrupació de les matèries durant el big bang va succeir quan la matèria es refredava.

I les Galàxies com es van crear dintre d'aquest aldarull? La resposta es senzilla però a la vegada com tot es teòrica, per la força de la gravetat els nuclis capturen electrons al camp que queda lliure i d'aquesta manera es poden arribar a formar estructures de gran escala, però com tot es una teoria no es coneix ben be la certesa d'aquest període.

Els planetes tenen forma rodona degut a l'actuació de la força de la gravetat sobre seu. Però perquè les estrelles no cauen atretes per la força de la gravetat? Les estrelles no cauen per que el sistema solar gira entorn a la via l'actea, aquest moviment rotatori fa que els cossos es mantinguin en una òrbita i no caiguin. Això explica que les Galàxies s'allunyin les unes de les altres.

  • Escena tercera: la terra.

L'univers es refreda, però les estrelles augmenten la seva temperatura, les estrelles amb mes massa brillen molt mes i esgoten el seu nitrogen en alguns milions d'anys llavors un cop acabat el nitrogen tornen a contreure.

En les estrelles a mes a mes també s'han creat el centenar d'elements atòmics que coneixem en la natura, quan les estrelles moren apareixen uns residus que es contrauen en un forat negre, i els àtoms de les estrelles que es moren desapareixen en l'espai.

El nostre planeta es l'únic que posseeix aigua en estat líquid. Aquesta aigua procedeix de quan la terra es va forma, i de cometes que van caure a la terra i estaven solament constituïts per gel, la posició de la terra es estratègica per al cicle de l'aigua ja que gràcies a la distancia que ens separa de la nostra estrella es a dir el Sol, l'aigua es manté en estat líquid i es la força de gravetat la que permet que es quedi a la terra.

El carboni es molt important per poder explicar l'evolució de la terra. El carboni es l'àtom es ideal per poder crear construccions moleculars ja que reuneix els condicions apropiades per poder establir connexions fortes indispensables per a la vida, aquesta vida que afavoreix el carboni no va arribar amb la formació dels planetes si no que van passar prop de mil milions d'anys, ja que les condicions no van ser favorables avanç en el moment de la creació.

L'evolució de l'univers es uniforme, fins i tot podem pensar que les condicions per a la vida que es ban donar en la terra podrien donar-se o haver-se donat en qualsevol altre punt de l'univers però es un fet que encara no s'ha pogut provar.Entradas relacionadas: