Últims dies de Jesús pere i els soldats

Enviado por Chuletator online y clasificado en Religión

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,53 KB

 

¡Escribe tu texto aquí!

1.1

Els inicis del cristianisme:

La religió cristiana va néixer a l’entorn delMediterranien el segle I d. C
., en concret a Israel  a partir dels ensenyaments de Jesús de Natzaret
.

Jesús i els seus primers seguidors era d’origen religiós jueu, per tant el cristianisme té el seu origen en la religió jueva. Per això compartim tantes coses amb els jueus (alguns llibres de la Bíblia, festivitats, els 10 manaments, oracions..). El moment cultural i polític era el de l’Imperi ROMà
. La cultura de prestigi de l’època i dominant era la cultura greco-llatina
. Per aquest motiu la religió cristiana tindrà les seves arrels tant en el judaisme, com a la cultura greco-llatina.

Aquest immens Imperi estava connectat per una important xarxa de vies terrestresque van anar creant-se poc a poc i que totes conduïen a Roma, com a centre de l’Imperi. Al mateix temps es podia navegar tranquil·lament pel Mediterrani, perquè no hi havia cap perill extern perquè tot era territori imperial. Aquestes dues característiques van facilitar que els missioners cristians i les idees cristianes que transmetien poguessin  circular lliurement i amb facilitat per tot l’immens Imperi.Els immediats seguidors de Jesús eren els deixebles i els apòstols. Els deixebles eren aquells que seguien a Jesús per Israel i intentaven viure igual que ell, seguint els seus preceptes. Mentre que els apòstols eren aquells col·laboradors més propers a qui Jesús els encarrega la tasca missionera, d’anar predicant el que ell els ensenyava. Aquests eren Simó Pere, Jaume, Joan, Andreu, Felip, Bartomeu, Mateu, Tomàs, Tadeu, Simó i Judes.
En un primer moment, tots els cristians procedien del judaisme, és a dir eren jueus practicants que incorporaven les innovacions proposades per Jesús. Per tant, durant molt de  temps van continuar algunes pràctiques  jueves, entre les quals  hi havia la  circumcisió i les oracions al Temple de Jerusalem, la festa del Sàbat, la lectura dels llibres de l’Antic Testament, la prohibició de combinar certs aliments...Entradas relacionadas: