T.7 els òrgans dels sentits
Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Biología
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,04 KB
T.7 ELS ÒRGANS DELS SENTITS
Nom de la part anterior transparent del ull: CÒRNIA
Nom de l'epiteli olfactiu: PITUÏTÀRIA
Nom de l'estructura nerviosa lobulada a on van a parar totes les terminacions de les neurones olfactives: BULB
Nom del científic que va descobrir els corpuscles sensibles la sortida de calories (sensació de fred): KRAUSE
Nom de la part anterior blanca del ull: ESCLERÒTICA
Nom del segon os de la cadena d'ossets de l'oïda: ENCLUSA
Nom del forat que permet l'entrada de la llum en el glòbul ocular: PUPIL·LA
Nom de les protuberàncies gustatives que hi ha a la llengua que estan constituïdes per molts botons gustatius: PAPILLAS
Nom del científic que va descobrir els corpuscles sensibles al calor: RUFFINI
Nom del lloc on es troben les cèl·lules ciliades que passen els estímuls acústics a les neurones del nervi acústic: CÒCLEA
Nom del saquet ovoide del qual surt el conducte coclear: SÀCUL
Nom de les estructures gustatives on hi són les cèl·lules sensibles a les substàncies dissoltes en els líquids: BOTONS
Nom del líquid viscós (humor) que omple l'interior del glòbul ocular: VITRI
Nom del líquid que omple els canals semicirculars: ENDOLIMFA
Nom del saquet ovoide del qual surten els tres canals: UTRICLE
Nom del sabor que es capta a l'àrea de la punta de la llengua: SALAT
Nom del sabor que es capta a l'àrea que hi ha a la base de la llengua: AMARG
Nom de la capa que conté les cèl·lules sensibles a la llum: RETINA
Nom de la membrana que rep les vibracions acústiques externes: TIMPÀ