Suspensió del contracte de treball

Enviado por Chuletator online y clasificado en Magisterio

Escrito el en catalán con un tamaño de 10,91 KB

 

Està a Holanda des del
1629 fins al 1649 on s’estableix en un poblet. Allà es dedica a un altre àmbit que es l’estudi de l’anatomia perquè en aquella època era un tema molt important.

Com estava prohibit disseccionar cadàvers el que va fer va ser treballar amb carnissers i així estudiar el funcionament del cos dels animals. A partir d’aquí elaborarà una teoria amb dibuixos, gràfics veient com funciona el cos, els músculs, la sang. Llavors ens presentarà tota una nova visió del cos, que és que el cos és una màquina(mecanicisme). Avui dia tenim la mateixa visió però més suavitzada.

Al 1633 envia una carta al Pare Mersenne on li diu que acaba de escriure un tractat de física que s’ocupa dels diferents tipus de moviments i del moviments dels planetes i que està d’acord amb la teoria de Copèrnic. També hi ha una segona part on explica l’estudi dels cos, però va decidir no publicar-la pels problemes que havia tingut Galileu. Es publica després de la seva mort al 1701, el nom que rep és “Tractat del món: tractat de l’home”.

9.2. 1637:DISCURS DEL MÈTODE:geometria, diòptrica i metéòs

Va ser la primera obra que va publicar en francès, això era una novetat. Té 2 parts:

 • I partse la coneix amb el nom d’introducció. Consta de 6 discursos que són independents entre ells. Trobem.

 1. Presentació dels seu programa.

 2. Formulació de les 4 regles del mètode.

 3. Formulació de les regles de “la moral de la provisió”.

 4. Qüestions de metafísica.

 5. Resum: “Tractat del món: tractat de l’home”.

 6. Discurs: intenta explicar perquè no publica l’obra de “Tractat del món: tractat de l’home”. El motiu principal és el fet de que veia que hauria de perdre molt de temps per convèncer a aquells que s’oposaven a l’obra.

4 anys després passa a explicar perquè publica un resum de l’obra:

-Perquè moltes persones li havien demanat que la publiques.

-Perquè a ell li faltaven experiments per demostrar, llavors va pensar que si publicava  el resum era molt probable que altra gent continuï els experiments.

La part final del discurs ens explica com veu ell que hauria de progressar la ciència. I el que dirà es que la ciència avançarà a partir del treball col·lectiu.

I DISCURS

Comença amb una ironia. L’inici de les regles del mètodes és la ironia: “El bon sentit és la cosa més ben repartida del món”. Això és una ironia perquè al 1637 hi ha la Guerra dels 30 anys(1618-1648) a Europa, llavors dir això mentre hi ha una guerra és una ironia.

Continua explicant-nos la seva vida i va recordant cada cosa. Del seu estudia la Flêche només l’han servit el camp de les matemàtiques.

II DISCURS

Presenta les 4 regles del mètode i amb elles pretén trobar veritats que siguin impossible dubtar. Trobar aquestes veritats és menys ambiciós que el que volia fer a l’obra de “Regulae”, que era veure si podem prescindir dels sentits en tots els camps. Llavors dona les 4 regles per aconseguir això:

 1. Regla de l’evidència:


  no admetre mai cap idea com a verdadera.
 2. Regla de l’anàlisi:


  consisteix en que si tenim un problema l’hem de dividir en tants parts com sigui possible i d’aquesta manera es podrà resoldre millor. Es pot aplicar a tots els camps.
 3. Regla de la síntesi:


  un cop hem dividit el problema, primer hem de resoldre les coses més senzilles i anirem augmentant el grau de complexitat(això és el que fem amb les matemàtiques).
 4. Regla de l’enumeració:


  un cop es resol el problema, s’ha de revisar tot per veure que no t’has descuidat de res.

Entradas relacionadas: