Suspensió del contracte de treball

Enviado por Chuletator online y clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,25 KB

 

-      1. 

Cita els 3 Autors del liberalisme i explica’n un.Locke/Constant

És francès i va donar una Concepció de la llibertat. Entre moderns i antics i la llibertat dels moderns Es que els ciutadans estan el servei del bé comú./Hayek.  2.Quines característiques defineix John Dunn sobre el liberalisme. 2.Quines característiques defineix John Dunn sobre el liberalisme

Racionalisme POLÍTIC:


Vol dir que el lliberal li agrada fer Servir la seva raó per trobar quina és la manera més adequada d’organitzar-se a Nivell social.

Hostalitat cap a l’autocràcia:

 El rebuig del poder En mans d’un dictador. Tots ens hem d’ajustar aquelles normes. Els lliberals Pensen que estan acostant-se a una idea de veritat quan proposen una manera D’humanitzar-se a nivell social.

Disgust cultural pel conservadorisme:

 Un Liberal difícilment defensarà posicions conservadores, un liberal estarà obert Al canvi i un conservador voldrà que segueixi igual.

Tolerància cap ala Tradició en general:

Es refereix a que els lliberals han de saber Incorporar un pensament nou (racional), però que també sigui capaç d’incoprorar Elements de la tradició, que no deixi la tradició de banda.

Liberalisme és Una forma d’individualisme:

distinció entre individualisme i Col·lectivista.

3.Explica què és la plusvàlua


Tot El que produeix l’obrer, el que acaba guanyant el capitalisme i per tant L’obrer no veu.

4.Quines són les estratègies del socialisme des de dalt, Explica-les una mica 1

FILANTROPISME

Owenà va fer-se Càrrec de la fàbrica tèxtil i millora les condicions de treball dels Treballadors. Filantrop, és una persona que ajuda i pensa que pot ajudar a la Gent del seu voltant, creant una fundació o alguna cosa per ajudar... La RELACIÓ entre el filantrop i la persona que rep aquesta ajuda à  Pot ser la BENEVOLÈNCIA i l’ALTRUISME (acomodament: La persona que rep l’ajuda, ja li sembla bé rebre aquesta ajuda). També, podria ser de tipus EXISTENCIAL, que es pot crear un lligam de Dependència entre el filantrop i la persona que rep l’ajuda. 2.

ELITISME:

Elit à grup social Que té el poder (Exemple: IBEX 35: Conjunt d’empreses que cotitzen a borsa i tenen un impacte molt elevat a L’economia espanyola).L’elitisme, Consisteix en què una elit faci un tipus de DICTADURA EDUCATIVA (que defineixi Com s’han de fer les coses a nivell social i educatiu). La elit, seria el grup Que domina a tota la massa social. Exemple d’elit i de massa: Elit (Nazis) / Massa (societat Alemanya).3.

PLANIFICACIONISME:

Draper, diu que No es pot pensar la planificació econòmica com una única solució perquè el Mercat funcioni, i no es pot reduir tot en planificar des del govern, sinó que Hi ha altres elements, perquè l’economia funcioni no només cal una Planificació. 4.

COMUNIONISME:

Sensació d’estar Formant part d’un tot més gran que acull a cadascuna de les persones à Pot ser una Idea religiosa que acull a tots els creients o podria ser un estat socialista Que acull a tots els obrers, a tots els ciutadans dintre d’aquest tot més gran. Premissa tribal (arrel ideològica del col·lectivisme).5.

INFLITRACIONISME:

Els obrers arriben a Un acord amb els empresaris perquè no se’n donin compte els altres Treballadors, per això es diu INFILTRACIONISME.6.

SOCIALISME DES DE FORA:

Des de Diferents punts de vista del socialisme, es poden fer propostes que tinguin Alguna cosa a veure amb alguna de les propostes del socialisme. Des d’altres Punts de vista polítics que no siguin socialisme, es podria arribar a promoure Un canvi social que beneficia el socialisme. Si els liberals diuen que s’ha de Fer una assegurança de salut per tots els ciutadans, pot ser, beneficia a molta Més gent i no només als liberals. 

Quin tipus de socialisme hi ha segons Draper ( des de dalt i des De baix)Socialisme des de baix

Draper diu que si la revolució obrera S’inicia des dels treballadors, el trencament i la destrucció del capitalisme Si es fa des dels obrers, s’entendria com el socialisme des de baix.  

Socialisme Des de dalt

Promogut per l’estat, per la classe dels empresaris, els Filantrops, la gent que està al poder. 

Quins avantatges i inconvenients li veu Engels amb al Industrialisme

Engels, diu que suposa la Desaparició del TREBALL INDIVIDUAL.
à Hi ha una producció en cadena. Engels, marca que hi ha un EMPOBRIMENT ECONÒMIC (el producte no Es ven al producte que costa fabricar-lo, sinó que es ven en un preu on S’afegeix la plusvàlua, quan l’obrer rep al seu salari un import molt petit en Correspondència al preu que es ven el producte)
i PERSONAL (l’experiència de veure el procés des del començament Del producte fins al final, però l’obrer deixa de veure la producció del Producte fins arribar el producte a la fàbrica). L’industrialisme, permetia SATISFER LES NECESSITATS DE TOTHOM.
La Indústria satisfà les necessitats de tothom (si uns tenen molt i un tenen molt Poc, no vol dir que els que tenen poc no tenen prou recursos a l’abast, sinó Que no tenen accés als recursos). La producció industrial, té un avantatge Perquè satisfà les necessitats de tots els ciutadans. Quan s’industrialitza Qualsevol àmbit (es posen màquines a les empreses), l’obrer disposa de més Temps de LLEURE (l’obrer, hauria de mirar  De tenir un temps de DESCANS, Però també tenir temps per aconseguir PRENDRE-LI A la classe dominant, el MONOPOLI INTEL·LECTUAL I CULTURAL)
. S’ha de lluitar des del moviment obrer per trencar amb aquest monopoli Intel·lectual i cultural. Mentre la classe dominant, sigui la que té el control De la cultura, l’obrer no es podrà alliberar. És una lluita a nivell laboral, Però també a nivell cultural. 

Entradas relacionadas: