Sociales

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,21 KB

 
1.1Conquesta islamica del territori catala
Els exercits islamics entre el 720 i el 725 van conquerir l'actual territori catala. Una bona part de la poblacio pagava tributs als musulmans. Els nobles amb carrecs de govern, es van refugiar al vei regne dels francs o a les altres valls dels Pirineus.
1.2La catalunya carolingia
Els reis francs van crear una franja protectora ben fortalificada al llarg dels Pirineus.
1.3Els comtats catalans es fan hereditaris
Al final del segle IX els comtes catalans van anar fent els seus carrecs hereditaris. El primer pas el va fer Guiifre el Pelos, que era comte de Barcelona, Girona, Urgell i Cerdanya. Per primer cop els comtes no van ser nomenats pel rei franc. Aixi es va iniciar la dinastia.
2.1La revolta feudal
Els nobles van prescindir de l'autoritat del comte i van iniciar un proces violent d'apropiacio de les fortaleses i de les terres que governaven. Els governadors, que fins aleshores havien estat nomenats pels comtes per cobrar impostos i impartir juesticia, van convertir els seus carrecs en hereditaris i es van posar el titol de barons. Molts pagesos, que fins aleshores eren lliures i van esdevenir serfs dels nobles amb l'obligacio de pagar els impostos que els senyors establien.
2.3El sistema de paries
En primer lloc, tal con feien els altres regnes cristians de la Peninsula, els comtes catalans es van afanyar a exigir als reis islamics el pagament de tribus. Amb els ingressos de les paries els comtes catalans van poder reforçar el seu poder militar, van edificar castells i van millorar el seu armament.
2.4Les conquestes catalanes del segle XI
La repoblacio i la defensa dels nous territoris la van dur a terme, en general, pagesos i nobles procedents dels comtats de Barcelona i l'Urgell.
3.1Un matrimoni original
L'any 1134 el regne d'Arago va passar una crisi important quan Alfons I, el rei de Navarra i Arago, es va morir sense descendencia. Ramir II, un cop nomenat rei va tindra la filla Peronela, li va buscar matrimoni i va tornar al monestir

Entradas relacionadas: