Sociales

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,56 KB

 
Materies primeres:es toben a la natura i despres de ser degudament transformades a les industries es converteixen en priductes utilitzables. tipus: d'origen vegetal,animal i mineral.
Mineria:la majoria dels minerals es troben al subsol, i la mineria es el conjint de precessos que permet extreure'ls.les explotacions mineres poden ser: a cel obert o subterranies.
Fonts d'energia:recursos naturals a partir dels quals, per mitja d'un proces de transformacio es posibe obtenir alguna forma de energia necessaria per al funcionament de les industries i transports. tipus: segons la possibilitar que s'esgotin i segons la importancia economica que tenen.
Fonts d'energia tradicionals: carbo,petroli,gas natural,energia hidraulica.
Tipus de industries: de bens de consum i de produccio.
Classificacio de l'empresa industrial: per dimensions;petites mitjanes i grans; segons l'organitzacio:limitades i anonimes; segons la procedencia del capital: privada o publica.
Elements del proces industrial: materies primeres i les fonts d'energia; la força del trbal; el capital; la tecnoloiga; l'organitzacio de l'empresa.


Sector primari: compren les activitats relacionades am l'obtencio i la produccio d'aliments:agricultura, ramaderia, pesca.
Activitats agraries estan condicionades pel medi fisic: clima, relleu i sòl
Agricultura de subsistencia al mon: itinerant per cremacio: que es practica a l'africa a l'america del sud i zones d'asia.sobtenen creman els boscos o la sabana.
extensiva de seca: a les zones seques d'africa es basa en l'associacio de les activitats agricoles i ramaderes. irrigada d'arros: a l'asia monsonica.
Agricultura de mercat:
-.la mecanitzacio del camp: estalviar ma d'obra, augmentar la produccio i disminuir els preus dels productes agricoles.
-.especialitzacio de la produccio agraria:augmentar la produccio, produir mes quantitat.
.-rapida comercialitzacio dels productes agraris: agilitar la comercialitzacio i utilitzar transports adequats al producte.
Tipus de pesca: industrial:costanera,s'altura i gran pesca; i tradicional o artesana.

Entradas relacionadas: