Sistema alternatiu de comunicació spc

Enviado por Chuletator online y clasificado en Plástica y Educación Artística

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,35 KB

 

1. Sistema pictogràfic de comunicació (SPC)

SPC (creat per Johnson Mayer): Són dibuixos de línies simples en color negre sobre fons blanc i incorporen la paraula escrita sobre el dibuix. Compta amb un vocabulari de 3.000 signes gràfics que representen les paraules i els conceptes més habituals per a la comunicació quotidiana.

Destinataris: persones amb discapacitat motriu (congènita o adquirida), discapacitat intel·lectual, TEA, trastorn del llenguatge, etc., que tot i no estar alfabetitzades compten amb nivell cognitiu suficient per comprendre els signes gràfics.

2. Sistema ARASAAC

ARASAAC: Sistema de pictogrames desenvolupat pel Portal Aragónés de Comunicación Augmentativa y Alternativa (gratuït i lliure disposició).

Portal ARASAAC: catàleg elevat de recursos diferents (pictogrames en blanc i negre, fotografies…), un sistema que permet seleccionar els signes que es volen utilitzar i guardar a la cistella i després descarregar-los tots de cop i amb un recurs per elaborar plafons de comunicació amb graelles de diferents mides.

3. Widgit Literacy Symbols (WLS)

Compten amb una estructura esquemàtica senzilla, un vocabulari ampli, símbols icònics i símbols gramaticals.

  • Sistemes basats en escriptura ortográfica

Escriptura: És un sistema per a persones alfabetitzades, i arriba a ser el sistema de signes gràfics més utilitzat i d’ús normalitzat (requereix un alt nivell cognitiu). Les persones amb discapacitat motriu poden indicar les lletres de l’alfabet disposades en un taulell de comunicació.

El lletreig (sistema lent): es recomana combinar el seu ús amb la possibilitat de comptar amb un sistema de predicció de paraules i l’ús de frases senceres predeterminades

Entradas relacionadas: