Que va significar la Revolució Francesa en la historia europea

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,71 KB

 

Estats Generals:


institució representativa del
Regne, en forma d'assemblea convocada pel Rei ia la qual acudien representants de cada estament. Van ser una institució del poder a França que representava els tres estats: noblesa (primer estat), clergat (segon estat) i la resta del poble (tercer estat).

Assemblea Nacional (maig 17, 1789):


Quan finalment els Estats Generals de França es van reunir el 5 de maig de 1789, es van originar les disputes respecte al tema de les votacions.

Per això els membres del Tercer Estat es van declarar com a únics integrants de l'Assemblea Nacional

La primera mesura de l'Assemblea va votar la «Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà», s'hi reconeixien els drets fonamentals de la persona: llibertat, igualtat i resistència davant tota forma d'opressió.

Assemblea Constituent:


El 7 maig 1789, l'Assemblea Nacional va passar a denominar-se per votació Assemblea Constituent i prometent no separar fins a dotar a França d'una Constitució.

Assemblea Legislativa (1791-1792):


Acabada la seva missió, l'Assemblea Constituent es va dissoldre, donant pas a l'Assemblea Legislativa, que havia de formular lleis per desenvolupar els principis establerts en la Constitució de 1791.

Convenció: (1792-1795)


Nova assemblea erigida el 1792. En ella es van imposar els jacobins, que van abolir la monarquia, proclamant la república i processant a Lluís XVI, si l'executeu a la guillotina. Amb la Convenció es va arribar l'època més sagnant de la revolució, coneguda com "El Terror", el principal protagonista va ser Robespierre.

Robespierre: un dels més importants líders de la Revolució Francesa


va governar de facto durant el període en què els revolucionaris van consolidar el seu poder, etapa comunament anomenada com "El Terror".

Robespierre va ser guillotinat el 28 juliol 1794


Napoleó Bonaparte:


militar i governant francès, general republicà durant la Revolució i el Directori, artífex del Cop d'Estat del 18 de Brumari que el va convertir en Primer Cònsol. És considerat com un dels grans genis militars de la Història, havent comandat campanyes bèl.Liqües molt reeixides (les seves agressives guerres de conquesta es van convertir en les grans guerres conegudes fins aleshores a Europa).

Durant el període de poc més d'una dècada, va adquirir el control de gairebé tot Europa Occidental i Central

Imperi Napoleònic: Període que va entre 1804 i l'abdicació de Napoleó


El 1804 una proclamació del senat i una votació popular van atorgar a Napoleó el títol d'emperador dels francesos

Un cop autocoronar a la Catedral de Notre-Dame, es va envoltar d'una cort formada per individus fidels a la seva persona.

Napoleó va seguir modernitzant les estructures polítiques, econòmiques i socials del país

Les dones de la revolució: van participar activament en els esdeveniments de la revolució i van reivindicar els maitexos drets civils i polítics que els homes.

Fases de la revolució:


la monarquia constitucional, tenia el suport de la burgesia conservadora, que aspirava a arribar aun acord amb el rei i els provolegiats per abolir l'Antic Règim i imposar el liberalisme. La república democratica, va ser impulsada per la burgesia radical i els sectors popular, que ambicionaven una transformació mes preofunda de la societat en un sentit democratic i igualitari.I la republuca burgesa, va suposar un retorn al poder de la burgesia conservadora, que va consagrar el predomini dels propietaris.

Entradas relacionadas: