Senyor feudal

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,48 KB

 

1- Que va ser el feudalisme?Característiques: En els segles IX i X a lóccident europeu es va desnvolupar un sistema polític social i economic denominat feudalisme. El poder reinal era debil, va perder poder davant dels nobles que tenien castells i cavallers a les seues ordres. La societat estava dividida en grups tancats. El sistema economic es basava en l'agricultura i la ramaderis.

2- Com es va produir l'origen del feudalisme?: Des del segle IX, a Europa occidental es vivia un clima de violencia e inseguritat relacionat amb la pérdua de poder dels reis. Aquest proces es va feure afavorit per la fragmentació del Imperi carolingi i l'afany dels nobles d'augmentar el poder. La foblesa dels monairques impedia als reis impedia formar els seus propis exèrcits, per ha fer-ho establien un pacte feudal o vassallàtic.
3-Que es un feu?: Un feu era un conveni pactat entre el senyor feudal i el seu feudatari o vassall que consistia en el fet que el feudatari jurava fidelitat a canvi que se li lliurés un domini reial. 
4-l'economia feudal i els treballs al feu:5-la piramide feudal : foto
6-relacions feudals entre 
Rei:era considerat un primer entre iguals, per aixo el seu poder estava limitat als seus propis feus
vasalls :membres de alta noblesa. L'obeien a ell  amb els seus exercits quan el rei ho demanavs
serfs: eren els serfs d'un senyor que podia ser el rei en les terres de reialenc.

8-art Romaní:L'art ROMànices va desenvolupar a l'Europa Occidentaldel segleXIalXIII, després de la descomposició de l'Imperi carolingi.

A banda de les influències clarament romanes i de les noves tendències aparegudes a la Llombardia que havien anat experimentant amb noves formes i estructures inspirades en els edificis que restaven, també hi ha una clara assimilació de modalitats orientals.

9- larquitectura románica:

L'arquitectura ROMànica és l'estil de construcció desenvolupat a l'Europa cristiana propi de l'art ROMànic. Majoritàriament, s'accepta que es desenvolupà durant els segles XI i XII, malgrat que se'n troben exemples del segle x i que l'ús de l'estil subsisteix durant el XIII, i que alguns autors han datat el seu inici en el segle viii incloent-hi les construccions preromàniques.

10- foto


Entradas relacionadas: