Sdgbdengfb

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Física

Escrito el en vasco con un tamaño de 3,74 KB

 
jazz = es un dels grans moviments musicals del s.XX i com a tal inclou molts corrents diferents, des de músiques vitals, directes i emocionals fins als corrents més intel·lectuals i vanguardistas. Des dels seus inicis arrelats en la música popular d'una petita zona d'estats units, el jazz ha esdevingut un fenomen musical ric, variat i universal.
síncope = es diu que es forma una síncope quan una nota situada en un temps feble del compàs s'allarga fins a un altre temps o parts del temp, i aixi adquireix importància ritmica.
-Els inicis del jazz es remontan a l'epoca d'escalus en africa ( segle XX) Quan arriba el segle XIX els negres americans tenen una cultura molt diferent a la dels seus avantpassats. Aquests origens tambe es troben en els cants dels esclaus que treballaven en les plantacions del sud dels estats units.
Tipus de jazz:
.worksong- els esclaus s'ajudaven amb cants en el seu dur treball a les plantacions de cotó, es a dir tot el refernet a treball del camp. Els esclaus cantaven mentre amb el soroll de les eines marcaven un ritme, que era trist i melangiós. Generalments s'iniciava el cant quan un del esclaus cantava i els altres el seguien amb la mateixa canço.
-gospel song- cant religios dels negres americans. Ho feien perque creien que trobarien un nou mon després de la mort igual epr a tothom. Era un cant espiritual amb lo qual cantaven aquest tipus de ritme amb el seu propi estil i accentuació, ademes el solista o predicador i el cor o poble eren els models a seguir al cant .
-Blues- l'esclau negre, expresaava la tristesa de la seva situacio acceptant amb resiganció el seu destí. El ritme era lent, trist i tens i amb certa ironia. Es molt expressiu amb lo qual el cantant procura comunicar-ho al poble amb la seva cruesa. Els primers cantants d'aquest estil eren professionals que abans havien sigut joglars.


Locs on s'hi practicava aquests estils: Estats Units, Africa, nova orleans, Nova york etc...
-Estil de nova orleans = - de sis a nou musics, - secció ritmica: piano, banjo o guitarra, tuba o contrabaix i bateria.
-seccio melodica = trompeta, clarinet, trombó..
-improvitzacio col·lectiva. lo mes habitual: trompeta = melodia principal ; clarinet : contrapunt improvisat en la tessitura aguda; trombó: veu greu improvisant per sota de la melodia, utilitzant normalment glissandos.; bateria: ritme molt marcat ornamentat amb redobles. Els accents rítmics encara es produeixen en els temps forts del compàs.
Ruta del jazz: els negres dels blancs es veuen en una situacio on han d'estar separats del blancs per questions de guerres mundials.
Anys 20: cantants i musics mes importants: king oliver, creole jazz band, louis amstrong, hot five, Jelly Roll Morton i Red hot Peppers.
estil de chicago = de sis a nu musics, (exepcions de sobrepas de deu), seccio ritmica : piano, banjo, guitarra, tuba o contrabaix i bateria; seccio melodica: trompeta, clarinet, trombo i. saxofon (primer cop), improvisacio individual, pulsacio ritmica: es desplacen els accents ritmics cap als temps 2 i 4, sobretot a la bateria.
- Per no portar la confusioamb swing i Swing, indiquem una amb s minuscula ja que es l'element ritmic i l'altre per indicar l'estils dels anys 30
-Estil dels anys 30 ( swing) = - Big bands( 12-16 musics) amb gran importancia dels solistes en contrast amb el conjunt.
Secció ritmica: piano guitarra, tuba o contrabai i bateria.
Seccio melodica: 2 seccions de vent-metall (trompetes, trombons) i una seccio de vent-fusta (saxo alt, saxo tenor i clarinet.).Els instrumentistes es posaven drets quan havien de fer solos. Les melodies del tema son molt elaborades, complexes etc... .,

Entradas relacionadas: