Rugby

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,11 KB

EL RUGBY:
Neix a Gran bretanya,sota el nom de 'la soule'.Era un joc popular que es jugava entre dos pobles a portar una bufeta de porc d'un lloc a un altre.No hi havia normes.A les escoles Angleses,a l'hora del pati es jugava en un camp de gespa a un joc que consistia en portar una pilota d un lloc a l'altre xutant.Però un dia,un noi de l'institu de la ciutat de rugby,que es deia William Web Ellis,l'any 1823 va agafar la pilota amb les man i va sortir corrent,Es diu que d'aquesta manera va neixer l'actual esport del RUGBY.
1º federació anglesa-->Rugby Football Union./1920-->es crea a catalunya la Unio Esportiva Santboiana.//Es va estendre per tot el mon ,seleccions mes fortes:Sud-Africa,Nova Zelanda,Australia,Anglaterra,França./Torneig tradicional que es juga cada any:torneig de les 5 nacions,aunque també s'ha afegit Italia per tant es el torneig de les 6 nacions:França,Anglaterra,Escocia,gal.les,Irlanda,Italia.
CARACTERISTICAS GENERALES:
15 jugadors.Durada dels partits 80 minuts(dividits en 2 parts de 40m i 5 m d descans)../Objectiu:portar la pilota darrera fins la zona de marca contrària i plantar-la al terra fent marca o assaig./Espot correr amb la pilota a les mans,xutar-lacap endavant o passar-la cap endarrere./aturar el portador-->agafar-lo o placar-lo per tirar-lo al joc respectant les normes i l'esperit del joc.//PUNTS:una marca-->5punts.xutant als pals despres de fer una marca-->2 punts.xutant de drop-->3 punts.Xutant a pals de cop de castig-->3 punts.
EL TERCER TEMPS: El rugby té 2 parts,que es juguen al camp pero en té també una de 3era despres del partit,on els jugadors/es i l'arbrit es reuneixen al club d l'equip local,mentre beuen i menjen un pica pica


comenten el partit i es canten diverses cançons.
ASPECTES TECNICS INDIVIDUALS:
1.La pasada: accio que permet la continuitat del joc.Nomes es pot cap enrere,el passador abans de passar ha de mirar al receptor i li ha de llençar la pilota a l'alçada de la cintura.El receptor ha de treure les mans per donar un punt de referencia a la passadora.
2. El xut: Colpejar la pilota amb els peus.3 fromes de xutar-la:el xut pplantat-->iniciar el partit i mitja part des del mig del camp,i a pals,despres de marca o en un cop de castig.XUT VOLEA-->durant el joc amb l'objectiu de recuperar.-la,o d'avançar mtrs. en altres.EL XUT DE DROP:durant el joc,objectiu:conseguir punts si passa per l'entre mig dels 3 pals.també per transformar una marca o per treure de mig camp després d'una marca del contrari.
REGLAMENT: AVANT:la pilota es passa nomes enrera.Si hi ha un passe cao endavant,o la pilota cau de les mans cap endavant ,l'arbitre atura el joc i pita melé favorable a l'equip contrari.COP DE CASTIG:Sanció que marcarà l'àrbrit si un jugador está en fora de joc o comet certs tipus d'infracció.La pilota es torna a posar en joc tocant-la amb el peu i passant-la enrera,xutant-la de volea o xutant-la a touche.LLEI DE L'AVANTATGE.Si un equip fa alguna infracció l'arbrit deixa que el joc segueixi per veure si l'equip que no ha comes l'infraccio treu profit.si no,l'arbrit aturà el joc i pitará la falta comesa.
LA RUGBY A 8: El rugby que es juga als IES sobre superficies dures,el reglament varia mol.Es juga a "tocar"en comptes d'agafar,i jugen 8 jugadors encompte de 15.La forma de fer punts és fent marques(plantat la pilota a la z. de marca).La marca val 5 punts.El camp utilitzat es un camp d'handbol o de futbol sala.(40m x 20m). ELS JUGADORS: Són 8 jugadors:3 juguen a la davantera,1 mig de melé i 4 formen la línia dels 3/4.La davantera la formen 3 jugadors:2 piliers i 1 talonador..El nº 1i 3

Entradas relacionadas: