Química coltan

Enviado por Chuletator online y clasificado en Química

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,86 KB

 

1. Esdeveniments importants succeïts del 2007 fins els nostres dies


7 d’Octubre de 2007: Creen el primer cromosoma artificial. Craig Venter i el seu equip aconsegueixen crear el Primer cromosoma sintètic d’una bactèria, i a més el van introduir en un altre Bactèria sense material genètic i van aconseguir que recuperés el seu Metabolisme i que es reproduís. Això podrà tenir aplicacions en el Desenvolupament de ADN de disseny per fàrmacs, químics o combustibles Biològics.

4 de juliol de 2012: Confirmació de l’existència del
Bosó De Higgs
. Científics del CERN troben la Partícula que revolucionarà les teories sobre l’origen de l’univers.

6 d’Agost de 2012: Aterra la nau Curiosity a Mart. Aquesta nau permetrà descobrir l’existència o no d’aigua al planeta Vermell, així com dades sobre la composició de la seva atmosfera i de la seva Superfície.

2. El Coltan: que és, propietats, Localització i tipus de jaciments


El coltan és un mineral òxid, el nom del qual prové de l’abreviatura de COLumbita-TANtalita. La columbita està formada per òxids de ferro, manganès i niobi i la tantalita per òxids de ferro, manganés i tàntal.

Del Coltan s’extreuen dos metalls molt preuats i escassos:

Tàntal (Ta):

El tàntal és un element de transició.En estat natural Es troba en estat sòlid, i és d’aspecte blau grisós. Les seves propietats son La seva elevada duresa, ductilitat, densitat, que presenten un punt d’ebullició I fusió elevats i perquè són bons conductors de l’electricitat i el calor.

Niobi (Nb):


El niobi és un element de transició En estat natural es troba en estat Sòlid, i és d’aspecte gris metàl·lic. Les seves propietats són la seva elevada Duresa, ductilitat, densitat presenten un punt d’ebullició i fusió elevats, i Perquè són bons conductors de l’electricitat i el calor. També és Ultrarrefractor, és a dir, suporta temperatures molt elevades, és un capacitor, és a dir, emmagatzema una càrrega elèctrica temporal i l’allibera quan es Necessita, i té una alta resistència a la corrosió i l’alteració en general.

Els Jaciments de coltan es troben majoritàriament (aprox80%) a la República Democràtica del Congo. També es troba, en menor quantitat, a Austràlia (10%), Tailàndia (5%), i el 5% restant a la resta del món. Tot i això, segons el Rànking de mineria legal, Austràlia és el major país exportador de Coltan del Món. Les explotacions de Coltan al Congo són il·legals, i que l’exporten a través Del mercat negre als diversos comerciants.

La Majoria de jaciments de coltan, els d’origen primari, estan associats a grups Alcalins i roques molt relacionades. Hi ha uns altres que són més fàcils D’explotar que els primaris, ja que precisen d’unes tècniques d’extracció menys Costoses.

3. Aplicacions dels metalls que s’obtenen del coltan


Coltan: fabricació de Condensadors electrolítics. Per tant, la causa de la grandíssima demanda de Coltan per a la indústria moderna és majoritàriament el tàntal, i no tant el Niobi. Gràcies a les propietats del tàntal, s’aconsegueixen fabricar uns Condensadors electrolítics molt més petits que els més habituals d’alumini i són Capaços d’una major capacitat. Ha anat disminuint amb el pas del temps que Permeten fer la mateixa funció en menys espai. Aquests condensadors són Utilitzats en dispositius electrònics.El tàntal també s’utilitza per a fabricar Resistències d’alta potència i també per recobrir pròtesis humanes. Telèfons Mòbils/GPS/Satèl·lits artificials/Armes teledirigides/Coets espacials/Míssils Balístics/Armes intel·ligents/ Joguines electròniques/ Portàtils/ Televisors de Plasma

Niobi:


s’utilitza en aplicacions en la Indústria aeronàutica, així com per elaborar potentíssims electroimants i en Els acceleradors de partícules. Això és gràcies a la seva superconductivitat. També s’utilitza en el camp de les comunicacions òptiques, en làsers.

4. Situació geogràfica del Coltan: La República Democràtica del Congo


El  Congo, la capital de la qual és Kinshasa. Observem que està dividit en tres parts:

Una part, que està controlada pel Govern central del Congo, i on observem que conté reserves de diamants, Petroli, coure i cobalt. En aquesta regió es troba la capital, Kinshasa.

Una segona part, situada al nord, Controlada pels rebels d’Uganda, en la qual es troben reserves d’or i de Diamants.

Per últim, una tercera part, Situada a l’est, controlada pels rebels de Rwanda. Aquesta zona és la que conté Les grans reserves de coltan del Congo, situades a la regió de Kivu.

Els països que fan frontera amb La República Democràtica del Congo són:

Pel Nord:


la República Centreafricana i el Sudan./Per l’Est:
Uganda, Ruanda, Burundi i Tanzània./Pel Sud:
Zàmbia I Angola/Per l’Oest:
la República Del Congo

Entradas relacionadas: