Pulmons, intercanvi d'oxigen i diòxid de carboni

Enviado por Chuletator online y clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,13 KB

 
PETITS DETALLS
Dimarts, 23 Gener 2017 8:45
Era un dilluns al matí, el lladre es trobava esmorzant en un forn en el centre de la ciutat. El lladre es fixava tota l’estona en una casa, la casa de la víctima, hi vivia una dona d’uns 60 anys, que era milionària ja que quan va morir el seu marit es va quedar amb tots els seus diners, ell ho sabia tot d’ella, ja que ell era amic del seu marit. Ell va acabar d’esmorzar, se'n  va anar corrents cap a la sucursal de correus per agafar una carta molt important, dintre hi havia un full amb el codi de la caixa forta de la dona, ell animat se’n va anar cap al motel.
Es va esperar fins la nit, uns minuts abans de les 9 se’n  va anar cap a la casa de la dona, es va asseure en un banc, després d’uns minuts, va sortir la dona, semblava que havia d’anar a un sopar molt important. Ell sense por se’n va anar a una de les finestres, va agafar una pedra que hi havia pel terra i la va llençar cap al vidre de la finestra, just quan va trencar el vidre, va sonar una alarma, ell solament tenia 5 minuts abans que vingués la policia. Sense importar-li el temps va anar directe a la caixa forta, va agafar el paper arrugat i va introduir els dígits, quan va obrir la caixa, es va trobar amb un missatge:
“Demà a les 9:30 tinc un sopar al restaurant “Bullis” per entregar els 2,5 milions al meu client.
Ell ràpidament va sortir de la casa de la senyora, però hi havia un problema que ell no es va adonar, les seves empremtes dactilars.
Dimarts 23 Gener 2017 21:36
El lladre va arribar a temps al restaurant, va entrar per la porta principal, just quan va entrar va trobar-se amb la dona, ella es va asseure en una taula. Uns minuts després es va asseure un senyor en aquella taula, semblava ser que era el “Client” que deia en el paper de la caixa forta.
La dona va agafar el maletí amb els diners i el va entregar al client. El lladre va anar corrents cap al client i li va treure el maletí de les mans.
Va sortir corrents fins la porta de sortida, i va anar a amagar-se a on fos. Ell va obrir el maletí i es va trobar per fi aquells milions que tant desitjava. Es va aixecar i se’n va anar. Just quan va creuar el pas de zebra es va trobar tres cotxes de la policia, ell es va ajupir i va aixecar les mans cap amunt.
Tot lo que va fer no va servir per res per culpa de les seves empremtes dactilars.

Què ès la respiració?


Respiracions= Pulmonar=És el proces pel qual l'organisme capta oxigen de l'exterior i allibera diòxid de carboni.
Celular= és el conjunt de reaccions químiques que produeixen a les celules.

L'aparell respiratori=


 Permet obtenir oxigen de l'atmosfera i expulsar el diòxid de carboni. Esta format per les vies respiratòries i els pulmons
Vies respiratòries= Fosses nassals, faringe, laringe, tràquea, bronquis, bronquíols.

La ventilació pulmonar=


Definició=Procés pel qual es renova l'aire que contenen els pulmons.
Etapes=Inspiració=Es produeix per mitjà de la contracció dels músculs respiratoris,que augmenta el volum de la caixa toràcica.
Expiració=Es produeix quan els músculs respiratoris es relaxen.
Intercanvi de gasos als alvèols= Es produeix per difusió.
Intercanvi de gasos als teixits= Oxigen=Es transporta en els glòbuls vermells, on està unit a l'hemoglobina i forma oxihemoglobina.
Diòxid de carboni=Es transporta principalment en el plasma de la sang, en forma de bicarbonat

Entradas relacionadas: