Providencialisme cròniques

Enviado por Chuletator online y clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,82 KB

 
b)Quina importància i originalitat tenen en el seu context històric?Quines eren les intencions comunes als quatre cronistes?Les quatre grans cròniques són valorades des de diferents punts de vista.
Des d'un punt de vista històric tenen un gran valor, ja que informen de fets antics. Des d'un punt de vista literari i lingüístic, ens diuen com es trobava la llengua entre la prosa de Llull. Des del punt de vista social, tenen l'habilitat de mostrar-nos les costums, menjars, vestits, tractes socials,etc.De la gent medieval.
c) Explica breument les caract.Principals del Llibre dels fets de Jaume I.-Llenguatge popular i improvisat propi del qui dicta amb fragments dialogats en estil directe i amb llengües pròpies de diferents personatges.- El plural majestàtic propi dels reis per conferir dignitat.-El sentiment religiós i el providencialisme.-El caràcter realista amb anècdotes de la vida quotidiana.-L’esperit militar i heroic en les guerres i enfrontaments personals propis d’un rei conqueridor i cavalleresc.d)Explica breument les característiques principals de la crònica de Bernat Desclot.: ● L’autor va viure directament els fets. ● Sensació de veracitat i de rigor.● La figura central és el monarca. ● Millors reis que pugui desitjar cap país del món. ● Model per a futurs reis i prínceps. Sentiment patriòtic La crueltat Heroisme e)Explica breument les caract. Principals de la crònica de Ramón Muntaner. -Glorificar i defensar els reis del casal d’Aragó.-Fort patriotisme, on gairebé al començament de la seva crònica escriu referint-se a Catalunya i a la unitat que presentava la llengua catalana.- Religiositat i reflexions didàctiques i moralitzant.-Detallisme violent i cru quan descriu les batalles a les que ell mateix va participar.-Insistència constant en la veracitat de tot el que explica.
f)Explica breument les caract. Principals de la crònica de Pere III.-Justifica la seva política tortuosa.-La menys extensa i la més tardana de les quatre grans cròniques catalanes-Està escrita en forma autobiogràfica Dividida en 2 narracions-Narren 50 anys de la seva vida.Entradas relacionadas: