Els presocratics

Enviado por Chuletator online y clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,96 KB

 

Demòcrit (460-370 a C)


afirma que la matèria no pot ser dividida fins l'infinit i , per això, aquesta matèria ha de tenir uns principis bàsics indivisibles i , per això els va anomenar àtoms (indivisible). Afirma que només existeix la matèria i , per això l'Ésser és la matèria formada per àtoms i el No-ésser és l'espai buit que permet el moviment dels àtoms per formar els diferents cossos. Actualment sabem que són divisibles. PRESOCRÀTICS-SOFISTES Els presocràtics van donar importància en l'explicació de la creació de l'univers i tots el que ens rodea i aquests personatges van donar postulats a la comunitat sobre el que ells pensaven donant arguments.
Els sofistes es van basar principalment en la humanitat a diferència dels presocràtics. Els sofistes eren un grup de persones que anaven a Llocs públics a parlar sobre qualsevol tipus de coses i aquests tenien un gran poder de convenciment, simulaven o deien saber de tot a més cobraven por sobre lliçons.

SOFISTES: (5AC)Sofística prové del mot grec sophos que significa “saviesa” o “experiència” en un camp del coneixement. Els filòsofs sofistes de l’antiga Grècia eren una mena de mestres ambulants que oferien els seus ensenyaments sovint a canvi de diners. Es guanyaven la vida preparant els alumnes per a la vida a la polis mitjançant l’ensenyament de l’excel·lència o areté. Permetia el domini del llenguatge, la capacitat d’argumentar, persuadir, mostrar les implicacions de qualsevol qüestió. -cobraven, feien pagar als deixebles per les classes -Retòrica o oratòria

ESCOLES QUE DESTAQUEN: Relativisme-PROTÀGORES( per cada pregunta pot haver-hi més d’una resposta i ser totes dues certes, la millor serà la que estigui més ben argumentada) i Excepticisme-GÒRGIES (defensar desde la retòrica o oratòrica, mai afirma ni nega. Per cada pregunta si que hi ha una resposta posible però que no sabrem perquè les persones som limitades)


Entradas relacionadas: