Potència Elèctrica

Enviado por Chuletator online y clasificado en Tecnología Industrial

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,8 KB

 

1.EFECTES DEL CORRENT ELÈCTRIC: Els receptors del circuit electric necessites energia eléctrica per funcionar i la transformen en altres formes d'energia.

1. ENERGIA ELÈCTRICA- ENERGIA CALORÍFICA (efecte Joule)

DISPOSITIU: resistencia eléctrica.

Els electrons en moviment toquen contra els atoms del ferro del metall que formen els conductors I fa que s'escalfin. Per una banda es dolent perquè  perd energia però per l'altra s'aprofita per torradores per exemple.

2. " - ENERGIA LLUMINOSA

DISPOSITIU: làmpades

Si el cable és molt prim tal i com passa amb les làmpades incandescents, es calenta I el 80% es transforma en energia calorífica per axil diem que és pon efectiva apuesta tipos de bombeta. En canvi la làmpada fluorescent només es transforma un 20-30% i és més efectiva.


3. " - ENERGIA MECÀNICA O SINETICA

DISPOSITIU: motor elèctric

Quand connecter un motor a una font d'énergie gira i es fa servir en moltes aplicacions.

4. " - ENERGIA MAGNÈTICA

DISPOSITIU: electroimant

Si envoltem un cable a un clan i el conectem actuarà d'imant.

EXEMPLES:

planxa de vapor: calor (efecto Joule) batedora: mecànica. Grua electrimant:magnètica. Estufa: calor. Rentadora: mecànica. Assacadora: mecànica i calorífica. Cafetera: calor. Aspiradora: mecànica. Bombeta: luminosa. Torradora: calor. Ventilador: mecànica. Forn: calor.

2. ENERGIA ELÈCTRICA CONSUMIDA


INCANDESCENT: és la que té el flux lluminós més alt i per tant la que fa més llum.

FLOURESCENT COMPACTE, TUB FLOURESCENT, HALÒGENA

LED: és la que consumeic menys energia (té menys potència), és la més eficient (es calcula dividint flux lluminós entre potència), és la que consumeix més energia al llarg de la seva vida (E=P·T), individualment és la més cara però anualment la més barata, és la que dura més, és millor 6 bombetes LED de 10 W que 1 incandescent de 60W perquè gastaran el mateic però durarà més.


Entradas relacionadas: