Plató Aristòtil coneixement realitat

Enviado por Chuletator online y clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,57 KB

 
 1. CRÍTICA DE LA TEORIA DE LES IDEES

  Per a Plató són el que són perquè imiten el model de les idees o formes. Ell va crear un món d'essències separades, per poder explicar la naturalesa com a tal.

  -Aristòtil coincideix amb el plantejament platònic segons el qual els objectes particulars no són l'objecte de la ciència, només allò universal  pot ser conegut científicament, però per contra  no admet l'existència separada de les formes. I que el coneixement de les coses s'obté a partir del coneixement de la seva forma o essència.

  -Plató converteix les formes en realitats separades, per això on Plató hi veia dos problemes Aristòtil n'hi veu tres, Plató per explicar la realitat sensible, va inventar la realitat intel·ligible, però Aristòtil ara també ha de cercar una explicació de relació de les dues realitats.

  -Finalment Aristòtil considera que només les formes universals, els trets comuns d'una mateixa classe  són objecte de la ciència i no els individus singulars i concrets, aquests que són coneguts per sensacions només són susceptibles d'opinió.

  No hi ha coneixement científic de les coses particulars

  -En resum, segons Plató, les formes o idees són realitats independents i separades dels objectes sensibles; en canvi per Aristòtil, són un aspecte que està integrat en els éssers d'una mateixa classe, els quals comparteixen una mateixa essència.

Entradas relacionadas: