Plató i Aristòtil

Enviado por Chuletator online y clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,21 KB

 
 1. dees principals de la Metafísica d’Aristòtil Les Seves idees principals eren: l'ontologia (dualisme hilemòrfic), Substància (tot aquell element que té existeixen per si sols), Teoria de la causalitat (4 causes, formal material eficient i final), El moviment (generat per un ent suprem, un Primer no mogut pesament que es pensa a si mateix), el canvi (potència i acte), univers (etern, finit, geocentric, orgànic, Teleològic i heterogeni)

 2. Quina part de l’obra D’aquest autor ens ha arribat? En quin sentit condiciona la Metafísica tota la seva obra? 

  Ens Han arribat els apunts dels seus alumnes. La condiciona la seva Manera d'entendre l'ética

 3. Què és la Teleologia? Etimologia, definició i implicacions Creencia En que la marcha del universo es como un ordén de fines que las cosas Tienden a realizar, y no una sucesión de causas y efectos.

 4. Com S’anomenaven els deixebles d’Aristòtil? Per què? 

  S'anomenaven Peripatètics. Per què caminaven per espais lliures com al voltant De l'escola

 5. En què es basa la Lògica d’Aristòtil? (propietats que es prediquen d’una Substància, anàlisi de l’estructura del pensament vàlid, Sil·logisme) Segons Aristòtil la lògica és una lògica de predicats amb el nom de Sil·logística. Es basa en l'anàlisi d'enunciats anomenats enunciats Categòrics (que relacionen un subjecte i un predicat de forma
  S és P) estableix el nucli de la lògica, en concebre-la com un instrument Per a conèixer com són les coses i perquè.

 6. Diferències entre Plató i Aristòtil Hi ha 4 Diferències: 
  1. Plató va Crear la teòria de les idees, però Aristòtil era contrària a Aquesta i rebutjaba l'existencia d'un altre món, a on es trobés les Coses veritables.

2. Plató creia Que hi havia després de la mort, però Aristòtil nega aquesta Afirmació

3. Diferents Opinions en l'ètica. Plató veritat absoluta, Aristòtil no

4. Plató deia Que aprendre es recordar idees que ja existèixen. Aristòtil diu que Dins de nosaltres no hi ha idees perfectes.

Pot un ésser Omnipotent crear una roca que ell mateix no pugui alçar? (argumentació expositiva) És la paradoxa De la omnipotència, la omnipotència implica poder fer i alçar Totes les coses, per tant no es lògic dir que pot crear una pedra Que no pot alçar perque per tant no seria omnipotènt.

L’ètica i la política D’Aristòtil Teleològia + lo De animal racional social i las formas de gobierno. (p.15-19)

Substància i accidents. Definició I exemple Una substància Es tot aquell element que te existència particular independent i es Compon de matèria i forma. Té accidents (alçada, pes, color o Mida), que no existèixen per si sols.

De qui va ser alumne Aristòtil? 

De Plató, de qui discrepava

Posa un exemple de Canvi (potència acte) i explica’l: 

Ou Que passa d'ou a gallina, la potència es lo que pot arribar a ser i L'acte lo que es

 1. Característiques generals de L’obra d’Aristòtil: Coneixement enciclopédic, mentalitat científica (Realisme), visió pràctica (teologia), fundà el Liceu, instructor d'Alexandre Magne, alumne de l'Acadèmia de Plató, de qui discrepava i pare de Pythia i Nicòmac. 

 2. De qui va ser mestre Aristòtil? 

  Alejandro Magno

 3. Quina forma de Govern proposa Aristòtil? En què consisteix? Politeia, sistema Amb l'estructura d'una societat majorment majoritaria que té Representació en una assamblea, la qual elegeix i dona vistiplau als Millors elegits.

 1. Segons el teu parer, Quin és el camí més encertat cap a la felicitat?

Entradas relacionadas: