Pavelló alemany significat

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,52 KB

 


PAVELLÓ ALEMANY -1929 (Mies Van der Rohe)Localització:Barcelona


Context històric:El 1929 a Barcelona es feia l’exposició universal a Barcelona i el Pavelló Alemany seria el que representaria Alemanya. En aquella època a Barcelona hi havia la dictadura de Primo de Rivera ,anys previs a la II República. A nivell mundial hi havia el Crac del 29. Crisi econòmica que comença als EEUU però que també afectarà a Europa.Pel que fa a Alemanya estaven en període d’entre guerres (entre la 1a i la 2a Guerra Mundial) i volien representar, amb el Pavelló Alemany, una nova Alemanya transparent, perfecte i austera (Alemanya Republicana).


Anàlisi formal


Material:Marbre ònix, vidre, acer inoxidable(materials industrials) amb 8 pilars d’acer inoxidable. També hi ha murs i envans però que no tenen funció de suport.


Espai exterior:predomini de la línia horitzontal . L’escala d’accés no et porta  a la porta principal sinó a davant de l’estany. A davant hi ha un estany més gran i a la part de darrere n’hi ha un altre de més petit. Al darrere també hi ha una escultura femenina de bronze anomenada Demà. Destaca l’horitzontalitat.


A l’espai interior:
no hi ha res tancat, és una planta lliure i no hi ha habitacions fent  la funció de  sales d’exposició i el mobiliari el formen butaques i cadires dissenyades expressament per l’exposició universal (butaques Barcelona)  dissenyada pel mateix Mies Van Der Rohe.


Estil


És racionalista de la Bauhaus (escola de disseny que es va crear a Alemanya després de la I Guerra Mundial la qual va ser tancada per Hitler).Dins de la Bauhaus l’estil important és el Racionalisme. Les característiques més importants són: simplicitat de les formes, volums simples, rebutja la decoració, austeritat i funcionalitat.


Funció i interpretació:Funció: Edifici civil. Va ser construïda només pensat per ser la seu d’Alemanya a l’exposició universal de Barcelona de l’any 1929, no tenia cap més funció i per això un cop acabada l’exposició es va enderrocar. Després an demanar de tornar-lo a construir , era un gran contrast amb els edificis catalans fets fins el moment.


Entradas relacionadas: