Ovidi

Enviado por Chuletator online y clasificado en Latín

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,05 KB

 

En Aquesta obra, coneguda també per Art D’estimar, Ovidi vol ensenyar la pràctica de la seducció amb l’objectiu De la uníó carnal extramatrimonial. L’Art Amatòria té tres Llibres
. Els dos primers van adreçats als homes, mentre que el tercer es Dirigeix a les dones:El llibre I explica on és possible trobar Les dones -els llocs públics, sobretot en els espectacles- i els Recursos per conquistar-les: cartes, regals, l’elegància, la Galanteria, les promeses, els mitjans de pressió psicològica Com llàgrimes, petons...El llibre II ensenya la manera de Conservar l’amant. Les instruccions són: ser afectuós, Agradable i complaent, fer compliments i regals -i especifica Quina mena de regals-, dissimular les infidelitats tant les Pròpies com les de l’amiga, provocar gelosia de vegades, ser Discret, i aconseguir que el plaer sexual sigui compartit.El Llibre III dóna consells a les dones sobre els mitjans per Embellir-se, la instrucció que han de tenir (poesia, dansa, Música), les armes psicològiques (rialla, plaer), la conducta Envers l’amant, com eludir la vigilància del marit o del Guardià.En l’Art Amatòria Ovidi Mostra humor en les observacions psicològiques i erudició en Els exemples dels amors mitològics. És destacable el Reconeixement implícit per a la Dona de Drets que la tradició li negava: al plaer, a la cultura, a la Llibertat. Amb tot cal dir que les dones que apareixen als poemes D’Ovidi i dels altres elegíacs són cortesanes, noies de Classe inferior i aristòcrates vídues o divorciades. La matrona o Dona casada de classe alta rarament és objecte de les atencions Dels poetes. L’Art Amatòria va Tenir un gran èxit de públic, però el seu caràcter amoral, Palès en el fet que solament parla d’amors il·legítims, va Topar amb molts interessos:la reforma moral, per mitjà de lleis I propaganda a favor del matrimoni, amb la qualAugust pretenia Lluitar contra el relaxament dels costums que imperava a Roma,la Classe dirigent de Roma, que hi veia reflectits els seus vicis i Immoralitats.

OVIDI DESTERRAT: POESIA ELEGÍACA D'EXILI

L'obra Que Ovidi va Compondre a Tomis durant l'exili a què el va condemnar August Consisteix fonamentalment en dos reculls d’elegies, Les Tristes (Tristia) i Les Pòntiques (Epistulae ex Ponto), Formats per . Aquestes elegies adopten la forma de cartes Enviades a diversos destinataris, entre els quals la seva esposa, Amics i enemics, August i Polítics opositors a l’emperador. En les elegies d’exili els Temes són recurrents: la queixa desesperada per la seva Situació, la demanda per intercedir a favor seu davant el Príncep, la súplica pel perdó fins a rebaixar se a L’adulació i l’enyorança de la vida felíç passada i de les Persones estimades que va deixar a Roma. És una poesia que neix Del dolor i, per aquest motiu, resulta més sincera i profunda Que l’anterior. El que pretén Ovidi amb aquestes cartes és Sobretot no ser oblidat a Roma i remoure l’opinió pública Perquè August li aixequi el càstig.


 

Entradas relacionadas: