Organismes descomponedors

Enviado por Chuletator online y clasificado en Biología

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,73 KB

 

28.-Whale fall: Quan les balenes moren i s'enfonsen, el seu cadàver, proporciona una font d'alimentació per a altres organismes.


29.-Ripple: són estructures sedimentàries ocasionades per l’acció de l’aigua als bancs de sorra litoral, o pel vent en movimentals deserts.


30.-Regeneració: és el procés pel qual es recupera l'estructura i la funció d'òrgans o parts del cos danyats


31.-Gorgònia: ésun organisme marí amb aspecte d'arbust que pertany al regne animal, és vital per millorar la gestió i conservació de les reserves marines i exerceix al mar el mateix paper fonamental que els arbres a la terra.


32.-Coloració críptica: Coloració que fa que l'organisme s'assembli a algun objecte inanimat o a algun substrat del fons.


33.-Corall: Invertebrat de mida petita que viu fix en el fons de la mar formant colònies de milions d'individus units entre si per esquelets calcaris de forma generalment arborescent i colors vistosos; s'alimenta del plàncton que atrapa amb els seus tentacles plumosos.


34.-Creixement tumoral:  es el creixement d’estructures induides per altes bacteris o parasits. Es un teixit que adquireix formes molt variades. Per exemple les agalles son un tipus d’estructura tumoral que provoquen un creixemnt anomal del teixits vegetals.

35.-Organismes productors: Les plantes i les algues són els únics organismes que es poden fabricar l’aliment propi; per aquesta raó reben el nom d’organismes productors.


36.-Consumidors primaris: Són els éssers que s’alimenten directament de plantes o d’algues


37.-Organismes ramificats: Aquests, semblants als arbres o coralls, creen estructures tridimensionals complexes que serveixen de refugi per a una gran varietat d’organismes.


38.-Anells de creixement: Anells aproximadament concèntrics, alternativament clars i foscs, visibles a les seccions transversals dels troncs dels arbres de zones temperades o fredes.Corresponen a les capes de xilema formades pel càmbium a la primavera (clar, vasos amples) i a l’estiu (fosc, vasos estrets). Llur amplada varia segons l’estat del vegetal i el tipus del temps que ha fet durant l’any, i en resulta una informació aprofitable per a la dendrocronologia.

Entradas relacionadas: