Com odisseu va trobar a aquil·les

Enviado por Chuletator online y clasificado en Griego

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,98 KB

 

Argument: Narra la ira d'Aquil·les perquè Agamenó decideix quedar-se la seua esclava preferida, Brisedia. Per venjança
Aquil·les retira els seus exercits i el exercit d'Agamenó es veu superat per els Troians. En aquest moment, Patrocle , cosí d'Agamenó intenta ajudar en la batalla on finalment l'acaba matant Hèctor, fill del rei de Troia. Quan Aquil·les s'entera decideix lluitar contra els troians fins matar a Hèctor. Prèviament, els troians no li donen el cadàver del seu cosí Patrocle per a poder enterrar-lo i quan Aquil·les mata a Hèctor nuga el seu cadàver a un cavall i el passetga per la platja de Troia amb la finalitat d'humiliar-lo.

Finalment, el rei troià baixa a la platja a demanar-li que li done el cadàver del seu fill entre llàgrimes i Aquil·les accepta. Homer com a significat de l’obra va pintar una gran escola de la vida: la violència, la venjança, la mort, el dolor, l’amistat, els ressentiments, la discòrdia...

L’odissea.

Aquesta obra consta de 24 cants o llibres dividits en 3 parts:

-Telemàquia (Cant I-IV): Descriu la situació d'Ítaca sense rei, el sofriment de Telèmac i com va a buscar a son pare.

-El retorn d'Odisseu(Cant V-XII): Odisseu aplega a la cort del rei Alcinoo i narra totes les seues vivencies des de que va eixir de Troia.

-La venjança d'Odisseu: (Cant XIII-XXIV): Aquesta part descriu el retorn a l'illa d'Ítaca i el

reconeixement del seu fill. Finalment es venga dels pretendents de la seua dona matant-los a tots.

Argument: Narra la volta a casa d’Odisseu després de la guerra de Troia. A més de estar Déu anys lluitant a la guerra, Odisseu tarda uns altres deus anys en tornar a l’illa d’Ítaca, on era rei. En el període que Odisseu està lluitant en la guerra, el seu fill Telèmac i la seua dona Penèlope han de tolerar a pretendents que busquen casar-se amb Penèlope, perquè creuen que Odisseu ha mort per tardar en tornar a Ítaca, i al mateix temps consumeixen tots els bens de la família. En tornar Odisseu, mata a tots els pretendents per venjança.

Estil d’Homer

Amb Homer sorgix una llengua literària basada en l'èpica de transmissió oral anterior. La mescla de dialectes, l'ús d'arcaismes i les lliçències mètriques són els seus principals característiques. Els trets de la poesia oral anterior estan molt presents: versos sencers que es repetixen, fórmules èpiques que expressen juís i conceptes, epítets aplicats a persones, llocs o coses, símils que especifiquen o adornen el contingut principal. Homer s'amaga darrere de la inspiració divina com els aedes de la poesia oral però canvia el vell procés d'improvisació per la composició dirigida i planificada. L'oral deixa pas al que escriu. La poesia oral dels aedes micènics està al servici d'una nova perspectiva literària que ja no és la d'aquells temps. Tradició, creació, arcaisme i innovació es donen la mà per a crear un món artificial però real al mateix temps al món homèric.

Entradas relacionadas: