Nom de l'edifici: torre Eiffel arquitecte: Eiffel, alexandre gustave datació: 1887 – 1889 localització: París estil: arquitectura de ferro

Enviado por Chuletator online y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,7 KB

 

Tour Eiffel


Gustave Eiffel

1888 Dijon estil:
Arquitectura del ferro material:
Ferro, ma industrial

305-320 m Bon estat de conservació

Biografia: Estudia a París. La seva obra està per tota França. Gran enginyer: pont d'Oporto, aqüeductes, estació de tren de Budapest.

Març històric: dos corrents arquitectònics:

-Historicisme: tornada als estils arquitectònics de sempre. Eclèptic (poden inspirar-se en qualsevol element que convingui).

-
Arquitectura del ferro: es desenvolupa molt perquè amb el desenvolupament de la societat cal fer moltes construccions diferents, aquesta arquitectura li dóna una resposta ràpida i eficaç. Permet fer espais molt amples.

**El ciment comença a guanyar importància.

Elements de suport i suportats: Estructura de 10.000 tones de pes. Formada per 18.000 peces de ferro. Per unir les diferents peces de ferro, en lloc d'haver-hi cargols hi ha reblons (2 millons i mig). S'aixeca sobre quatre grans pilars, que s'ajunten mitjançant quatre grans arcades i formen una sola estructura. (progrés de siderúrgia, ús del ferro). L'estructura de les vigues està feta de tal manera que resisteixi als vendavals, gràcies a l'estructura oberta. És difícil distingir l'espai exterior de l'interior.

Dóna sensació d'ascensió.

El pis de dalt de tot té capacitat per a 800 persones.

Hi ha un element decoratiu: un petit dibuix a les arcades.

Materials: Ferro, acer i formigó armat.

Estil: Joseph Paxton, Cristal palace. Es van adonar que el ferro permetia construir sales més grans.

Normalment s'utilitza a enginyeria, com l'estructura de ferro de la Estatua de la llibertat, però aquest és conegut no com enginyer, sinó com arquitecte.

Interpretació: 1889, Exposició Universal, 100 anys des de la Rev. Francesa. S'havia de fer algun element que simbolitzés el poder de França i la seva modernitat respecte als altres estats. Li van demanar a Eiffel que s'encarregués.

Gràcies a la seva modernitat i a lo ben feta que està esdevindrà símbol de França.

És una obra pública.

Influències: Tota l'arquitectura del ferro posterior.

Entradas relacionadas: