Mercantilisme

Enviado por Chuletator online y clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,74 KB

 

Gremi


Un gremi és una agrupació de persones que fan el mateix ofici.A l'Edat Mitjana, els membres d'un gremi solien viure al mateix carrer, i en moltes ciutats hi ha carrers que conserven el nom del gremi que hi treballava (Argenteria, Escudellers, etc.).

Estament: Un estament era un grup social al qual es pertanyia per naixement.

Mercantilisme: El mercantilisme va ser una política econòmica que es va desenvolupar a Europa durant el Segle XVI, que va adquirir el seu vertader significat a la segona meitat del Segle XVII, durant l'Edat Moderna.

Sobirania Nacional: és el poder que té l'estat sobre el seu territori on cap és superior a ell mentre que, la identitat nacional són tots els elements que conformen i li donen vida a aquest.

Parlament: Un parlament és una assemblea de persones que exerceixen el poder legislatiu i que controlen els actes del govern sota el model de Westminster o parlamentari

Comerç Colonial: El comerç colonial fou el comerç marítim desenvolupat a partir del Segle XVI entre les metròpolis i les seves colònies, que proporcionava matèries primeres per a les indústries, permetia vendre productes manufacturats i donava grans beneficis.

Economia de Mercat: L'economia de mercat és un sistema econòmic que centra l'organització i assignació de la producció i el consum de béns i serveis en la llei d'oferta i demanda.

Cartisme: El cartisme, fou un moviment per a la reforma política i social en el Regne Unit, a mitjans del Segle XIX
.

Burgesia: La burgesia és una classe social , tal com l'entenen l'economia política i el marxisme, que acostuma a estar caracteritzada per posseir els mitjans de producció, sobretot el capital, en les relacions econòmiqueS

Lliurecanvisme: en la teoria econòmica és un model de mercat ideal en què el comerç de béns i serveis entre els països flueix de manera ininterrompuda sense barreres tarifàries ) o no tarifàries 


Entradas relacionadas: