Que es la memoria

Enviado por Chuletator online y clasificado en Psicología y Sociología

Escrito el en catalán con un tamaño de 7,82 KB

 

memoria capcitat D’emmagatzemar allò aprés per poder-ho  recuperar Posteriorment.

Codificació


: Enviar la informació al cervell (generant alguna mena de codi Memoritzable)

Emmagatzematge


: mantenir Al llarg del teps la informació codificada.

Recuperació:


recrear La informació a partir d’allò emmagatzemat.

processament Automàtic codificació inconscient d'informació incidental, tal Com l'espai, el temps i la freqüència, i d'informació ben sabuda, Com el significat de les paraules.

processament Amb esforç codificació que requereix atenció i esforç Conscients.

l'efecte Espaiament es refereix en psicologia per al fenomen observat que els Elements que es repeteixen durant l'aprenentatge de la llista es Recorden millor si les seves dues presentacions s'estenen al llarg Del temps (presentació espaiat) que immediatament un després de L'altre (presentació massiva).

Codificació Estructural (visual)


és de processament relativament poc Profunda que posa l'accent en l'estructura física de l'estímul. Per Exemple, si les paraules es destellaban en una pantalla, la Codificació estructural registra les coses com ara la forma en què Es van imprimir (capital, minúscules, etc) o la longitud de les Paraules (quantes lletres).

Codificació Fonològica, (acústic)


que posa l'accent en el que sembla una Paraula com. Codificació fonològica implica nomenar o dir (potser En silenci) les paraules.

Codificació Semàntica:


remarca el significat de la informació verbal, sinó Que implica pensar en els objectes i les accions les paraules Representen.


El significat i Les imatges visuals Ajuden la memòria en part perquè ens ajuden a organitzar en certa Manera allò que hem de codificar. Altres Maneres de fer-ho són per exemple: agrupar la Informació en fragments més fàcils de recordar: exemple com Memoritzem els números de telèfon en grups de 2 o 3 números… Etc... Jerarquitzar
: Les estructures d’un llibre en capítols, apartats i subapartats Ens en facilita la comprensió i la retenció.

memòria Sensorial Registre breu i immediat de la informació sensorial en el sistema de La memòria . És un Temps curt , no dura mes d' 02:00 segons, i està Fora del control de la consciència , ja que és cognoms manera Automàtica . La Capacitat de la memòria sensorial cobreix uns 12 Elements memòria Icònica Tipus de memòria sensorial momentània que reacciona als estímuls Visuals ;
memòria Fotogràfica D'imatges que dura només unes dècimes de segon .

Memòria Ecoica memòria sensorial


- auditiva curt termini , si l'atenció està en una altra part , es Poden recordar sons i paraules en els següents 3 o 4 segons.

memòria A curt termini Memòria activada que reté alguns elements per un curt temps , com Ara els set dígits d'un número de telèfon mentre es marca , abans Que la informació s'emmagatzemi o s'oblidi . És Capaç de recordar Entre 7 i 9 elements Durant un període de 10 a 15 Segons si no hi ha 1 Recordatori posterior o pas efectiu a la memòria a Llarg Termini.

memòria A llarg termini Tipus de memòria relativament permanent que manté grans quantitats D'informació per un període llarg de temps . Inclou el coneixement , habilitats , i experiències . S'organitzasemànticament , per Tant La categorització efectiva ajuda a que romangui el record
Més Temps.

memòria Explícita Recol·lecció conscient de fets i experiències que un pot "declarar . " (també anomenada memòria declarativa)

memòria Implícita Retenció que és independent de la memòria conscient . (també es Denomina memòria no declarativa o procedimental)

potenciació A llarg termini Augment en l'eficiència sinàptica amb breus i ràpides Estimulacions elèctriques repetitives . Es creu que aquesta és la Base neuronal per a l'aprenentatge i la memòria .

record Mesura de la memòria en la qual la persona ha de recuperar Informació apresa anteriorment , com en les proves on s'ha d'omplir L'espai en blanc .

reconeixement Mesura de la memòria en la qual la persona només ha d'identificar Els articles prèviament apresos , com en una prova de selecció Múltiple .

reaprenentatge mesura De memòria que avalua la quantitat de temps estalviat quan s'aprèn El material la segona vegada .

dispositius mnemotècnics (ajudes De memòria que utilitzen imatges vívides o dispositius D'organització) ens proporcionen claus de recuperació a mà.


déjà vu « ja vis » sensació D'haver viscut abans una experiència específica . Senyals d'aquesta Situació poden de manera subconscient activar la recuperació d'una Experiència prèvia .


memòria congruent amb l'humor Tendència a rememorar les experiències que són consistents amb el Nostre humor actual , bo o dolent .


interferència proactiva efecte D'interferència quan el material que ha estat après anteriorment Interromp el recordar material après després.


interferència retroactiva efecte D'interferència quan el material que ha estat après recentment Interromp el recordar material après amb anterioritat.


amnèsia de la font atribuir un Origen erroni a un esdeveniment que hem experimentat , sentit , Llegit o imaginat . ( També se li coneix com a falsa atribució ) . L'amnèsia de la font així com l'efecte de desinformació , són al Cor de moltes memòries falses .


efecte de desinformació L'incorporar informació enganyosa en la nostra recol · lecció d'un Esdeveniment .amb poc o cap esforç, que s'absorbeix Una quantitat enorme d'informació. Per exemple, sense un esforç Conscient de processar automàticament informació sobre:

· espai

durant la lectura del Seu llibre de text, que sovint codificar el lloc d'una pàgina en la Qual apareix un determinat material, i més tard, quan lluiten per Recordar la informació, vostè pot visualitzar la seva ubicació.

· temps

mentre va sobre el seu Dia, sense voler en compte la seqüència dels esdeveniments del dia. Més tard, quan t'adones que has deixat l'abric en algun lloc, es Torna a crear la seqüència del que va fer aquell dia i tornar sobre Els seus passos.

Freqüència

vostè sense Esforç mantenir un registre de les vegades que succeeixen les coses, El que permet que es donin compte ", aquesta és la tercera Vegada que m'he topat amb ella avui."

Entradas relacionadas: