Liberalisme i nacionalisme

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,15 KB

nacionalisme:defençar el dret dels pobles a disposar d'ells mateixos i reivindicava el dret de cada nació a ser independent.
revolucions 1830:la burgesia i les classes populars de parís es van revoltar i van anar contra el rei carles 10 de borbó ja que ell bolia restaurar l'absolutisme, al final europa va quedar dividida en dros troços(europa occidental liberal), (austria, prussia, russia absolutista).
revolucions 1848:partint del punt on s'habien quedat a la revolució anterior volien acabar ja amb tot l'absolutisme i millorar els seus drets a l'hora que també els goberns.Europa central i oriental es va aixecar contra els goberns absolutistes.
unificació italiana:(llombardia, veneto, parma, mòdena, lucca, toscana, estats pontifics,regne de les 2 sicílies)tots els habitants despres de les revolucions de 1830 es comencen a donar conte de que tenen la mateixa cultura, i comença a haber-hi un sentiment nacionalista.Al 1849 Italia va sufrir una modernitzacio politica i economica, i al 1859 es va començar a unificar italia
(giuseppe garibaldi).


Unificació alemana:Alemanya abans la formaven trenta-vuit estats i els més importants eren prussia i austria. Durant les revolucions de 1830 i 1848 va començar a sugir el sentiment de nacionalisme. Prussia va començar a crear mercats unificats ja que la industrialitzacio ja estava començant a surgir, pero Austria ho volia impedir. Pero a partir de 1862 Otto von Bismatk va fer una estrategia per unificar alemanya. Un dels primers passos va ser derrotar a Austria i va quedar fora de la actual Alemanya, i aixi el 1871 despres de derrotar a frança es va establir l'imperi alemany.
Neoclassicisme:té una actitus freda i intenta imitar els estils gregs i romans.Vol subrallar el poder dels monarques i dels estats que encarreguen la construcció dels edifícis neoclàssics.També imita models de l'antiguitat.
Romanticisme:Mostra els sentiments de la llibertat de les persones, i on es nota més es en la pintura, i es caracteritza per la sensació de moviments i l'exaltacio dels colors.
Realisme:Volia realitzar la realitat més propera i quotidiana.

Entradas relacionadas: