Jueus que es converteixen al cristianisme

Enviado por Chuletator online y clasificado en Religión

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,18 KB

 

Pau va començar a proclamar el cristianisme a Damasc mateix. Els cristians de Jerusalem no es fiaven d’ell, fins que Bernabé el va presentar als apòstols i des d’aquell moment sempre se’l va veure freqüentment al costat d’ells.

Pau i Bernabé van decidir anar a predicar la doctrina de Jesús fora d’Israel, en concret als grecs. Des d’aleshores Sant Pau va passar a ser conegut amb el sobrenom d’apòstol dels gentils perquè s’adreçava als gentils, és a dir als no jueus. En aproximadament trenta anys va recorre tot Orient, va arribar a Roma i va predicar en les principals ciutats del món antic. Va fer quatre viatges molt llargs, visitant moltes poblacions. Primer anava a les sinagogues a predicar entre els jueus i aquest generalment el feien fora de mala manera considerant-lo un heretge. Tot i que alguns sempre s’interessaven pel que explicava i el seguien. En un segon moment anava a les places públiques i allà predicava entre els no jueus  i alguns es convencien de les seves explicacions. De mica en mica, s’anaven formant petites comunitats cristianes, que al seu torn també predicaven la doctrina de Jesús. D’aquesta manera el cristianisme va anar creixent en seguidors. Per tant, ell s’adreçava sense distincions a tothom. Solia dir que després de Jesús, ja no hi ha jueu, ni gentil, ni lliure, ni esclau, ni home, ni dona. Tots som iguals”.

Amb aquestes comunitats va anar mantenint una correspondència. Són les cartes de Sant Pauque trobem a la Bíblia i que ens serveixen de base per conèixer amb més aprofundiment la doctrina cristiana tal i com se’n desprèn de la seva lectura. Van ser els primers escrits cristians que van existir, fins i tot més antics, per pocs anys, que els mateixos evangelis.

No està documentat per escrit que Sant Pau hagués vingut a Hispània. Però a algunes de les seves cartes manifestava la seva intenció de venir a Tàrraco (Carta als Romans 15, 19-29) per continuar amb la seva missió en un altra indret de l’Imperi i segons la tradició de molt pobles catalans Sant Pau va estar en el seus pobles  i tenia els seus seguidors locals a l’època com santa Tecla a Tarragona
. Però no en tenim la certesa documentada.

Finalment, Sant Pau va morir decapitat a Roma en temps de l’emperador Neró durant la primera persecució dels romans. Això va  succeir a l’any 67 d. C.E:\Mapes\map13.JpgEntradas relacionadas: