Joan maragall estil

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 8,24 KB

 

3.Poesia modernista: Joan Maragall


.

Prosa

:Els poetes modernistes van reaccionar contra la tradició jocfloralesca, que consideraven mancada de sinceritat a causa del seu llenguatge arcaïtzant i els temes repetitius. I van proposar una poètica de la sinceritat, amb un llenguatge real, actual. Els poetes modernistes van adoptar els corrents poètics més importants de l'Europa de tombant de segle: - El parnassianisme. És un moviment literari francès creat com a reacció contra el romanticisme .Va sorgir com una antítesi del romanticisme i els seus "excessos" El lema: “l'art per l'art”. - El simbolisme.És un moviment artístic, pictòric, que presenta imatges oposades a la realitat visible, per a demostrar que existeix una realitat amagada. Un tema la dona, venerada o temuda, ésser angelical o maligne. També ho fou el de la mort. -El prerafaelisme. És un  corrent poètic que cerca la bellesa en un món idealitzat. Pren com a model els poetes i els cavallers medievals. La dona és o bé una dona pura, innocent, o dama sense pietat.

Joan Maragall

Vida:Va ser el fill hereu d’un industrial tèxtil. Va estudiar dret. Després va entrar com a secretari del «Diario de Barcelona», diari de tendència en el qual va publicar centenars d’articles. El 1891 va començar la seva col·laboració a la revista L’Avenç, on va fer conèixer els autors europeus més importants, el va deixar però va seguir fent col·laboracions; també va col·laborar en altres revistes La seva vida familiar va ser felíç i plàcida, en canvi, l’entorn social que va viure; per això, tant la seva poesia com els seus articles expressen les seves preocupacions Obra:Maragall fou un escriptor que, gràcies al seu coneixement de diverses llengües, obrí les portes de la literatura catalana als corrents intel·lectuals. Llegí i traduí autors. Aplicà les seves teories estètiques de la “Paraula Viva”: Els poetes tenen una gran capacitat de meravellar-se, on escriu sense pensar ni corregir el que ha escrit. Va escriure 5 llibres i dins d’aquest escriu: 1r Poesies:antologia on s’hi inclouen els poemes d’un llibre que li havien fet els seus amics.2n:Visions i cants on dins d’aquest hi trobem un poema L’oda a Espanya” 3r Enllà és un recull famós, que inclou L’himne ibèric. 4r Les disperses conté diversos poemes en homenatge a companys o amics difunts. 5t Seqüències inclou algun dels seus grans temes, com el civil amb l’Oda nova a Barcelona, la llegenda d'El Comte Arnau o el Cant espiritual. “El comte Arnau” és un dels seus poemes més representatius.

Característiques:

- L'ús espontani del llenguatge basat en la llengua actual, sense arcaismes, allò que pens allò que escric.

- L'actitud optimista i vitalista.

La prosa:

La seva obra poètica es significativa i estan recollits en dos llibres d'assaig: Elogi de la paraula i Elogi de la poesia. Exposa les seves idees basades en l'espontaneisme poètic, “Teoria de la paraula viva”.

El teatre:

Nausica:

Escrita en vers sobre un passatge de

L'Odissea d'Homer.

Entradas relacionadas: