Jjj

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,64 KB

sofistes: persones k no són de grècia però k parlen grec i van a Atenes a educar als joves, i ademes feien d'advocats. Solien ser persones riques, ja k enseñaven a rics i cobraven molt bé. Deien k el métode per convençer era el llenguatge. Com a grup social s'anomenaven metecs( bàrbars=extrangers).trets comuns dels sofistes: defensaven l'escepticisme, k era una postura k no creia en la realitat, i també defensaven el relativisme, k era un altre postura k defensava k totes les coses parteixen desde un punt de vista.
Deien k les lleis son convencionals, els sofistes es van dedicar als problemes antropològics, de la physis
(2 patrons, la recerca del plaer i el domini del mes fort)al nomos, del cosmos a la polis.2sofistes im: Protàgores d'Abdera(481-401aC), i Gòrgies de Leontinoi, Sicília.PROTÀGORES:diu k l'home es la mesura de totes les coses,de les reals en quant ho són i de les no reals en quan no ho són.
Defensa el subjectivisme, en k cada subjecte veurà les coses diferents i tindrà la seva veritat. La virtud per a ell és ser un bon ciutadà
(bo= útil).
GÒRGIES: era un gran orador, i diu k es pot manipular el poder humà amb paraules. Una frase del escepticisme de Gòrgies és: res no existeix, però si existís alguna cosa, no podria ser coneguda per l'home, i si pogues ser conegua, no podria ser comunicada ni expressada als altres.frase sofista: tots els humans menteixen.

Entradas relacionadas: