Islaisme llibre

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 7,14 KB

 

Les seues obres se podem classificar en tres èpoques:

A partit de l’any 1970 inici amb la seua aportació a la literatura per a Infants al País Valencíà, amb l’interés per l’introducció de la llengua a L’ensenyament. Durant aquest període publicà: Un estiu a la Marina Alta, Això Diu que era, Marieta, La Rabosa,  Escola I llengua al País Valencíà, Estimem la nostra llengua.

A partir del
1983 comença una etapa de consolidació amb seu compromís cívic I social com al desenvolupament de la seua obra. Cal destacar l’activitat de Carme Miquel en l’àmbit de l’ensenyament de i en valencíà, amb la publicació de Materials didàctics i amb el compromís de treball i d’intervenció social. Intervé en la implantació de la LUEV des de la Conselleria d’Educació i més Tard assumirà la presidència de la Federació Escola Valenciana. Les obres Publicades són: Vola Topi!, Milotxa, Sucret, Parotet, Barrets barata rialles, Amics, Uns papers en una capsa, La rabosa viatgera.

A partir del 1996 comença la seua etapa de maduresa, Carme Miquel s’ha Centrat en dos gèneres nous en la seua trajectòria, l’assaig per a joves i la Novel·la per a adults. Els llibres publicats aquests anys són: A cau d’orella. (Cartes a Roser), Aigua en cistella ,Micalet, Murmuris i crits (Cartes a Mireia), La tortuga Caterina, La mel i la fel, Cartes perfumades,  L’amenaça de les grues.

-El Tema general del llibre, es tracta d’un nou recull de cartes, aquesta vegada Dirigides per l’autora a la seua filla Mireia, on dirigeix la seua mirada i les Seues reflexions cap a la condició humana en un món globalitzat i tecnificat Que tantes insatisfaccions, injustícies i desigualtats genera entre els seus Habitants.

Un tema que a mi personalment m'ha cridat l'atenció hi ha sigut el de la Llengua i la cultura que l’observem en l’assaig “Llengua i cultura” a la segona part del llibre (en un món redó). L'autora diu que es reconeix en la seua Llengua i que creu que els valencians la necessitem per a sentir-nos i ser un Poble viu i creatiu, per a no despersonalitzar-nos.

També diu que saber idiomes és una riquesa i personalment estic d'acord amb Ella, actualment és molt important i molt útil aprendre més d'una llengua perquè és una forma més d'entendre la cultura d'un poble.

La seua estructura externa està formada per un pròleg i tres parts. Està Escrita en prosa però no és ficció. El pròleg va dirigit a la seua filla Mireia On li conta perquè hi ha escrit este llibre.

La primera part del llibre la titula ser jove i es divideix En obrint-se pas al món, cap a una sexualitat lliure, reclams per a l’oci, Parlem de drogues, des d’unes famílies canviants, estudies o treballes?.Tots se Subdivideixen en 67 assajos  de temes més Concrets que interessen en la adolescència.

La segona part del llibre es titula en un món redó es divideix En consciencia de poble, un món global, les noves tecnologies,societat de Consum, migracions,globalització de la guerra i del terrorisme. Esta part parla De temes de la societat al llarg de 50 assajos.

La tercer part del llibre es titula anem fent es divideix En rebels amb causa, moviment ciutadans i socials, ara parlem d´ongs, contra l’especulació, Qüestionant la globalització i per últim en aquesta part parla durant 26 Assajos de com actua la societat amb els problemes de la societat.

Si agafem el assaig “ara parlem d´ong” troben que se divideix En diferent parts on explica qué son, com se mantenen, per a que aprofiten, perquè Son importants…. Es a dir quan parla d’un tema l’estudia des de diferents punts De vista on te fa reflexionar i comprendre moltes coses que desconeixies.

-Les característiques més destacades del llibres es Que l’autora conversa amb la seua filla Mireia sobre temes que demanen a crits Una solució de futur. L’ inconformisme de mare i filla troben punts de Coincidència, des de la distinta òptica que comporta la diferència Generacional. És un llibre que aborda obertament el pensament únic i les seues Conseqüències, el consumisme, la violència, la manipulació dels poders i tot Allò que atempta contra la dignitat humana en la societat actual.

És un llibre recomanable tant a per a lectors adults, com Per als més joves. El poden llegir pares i fills, mestres i alumnes, ja que L’autora, ben intencionadament, planteja amb el llenguatge emprat en el seu Discurs, un objectiu d’apropament i d’entesa entre dues visions generacionals En aparença ben divergents. A banda del domini de la tècnica literària Introdueix un vessant pedagògic. La lectura resulta fàcil i gratificant, al Mateix temps que instructiva. Cal destacar l’anàlisi i la reflexió que fa Davant fenòmens com ara: els nacionalismes, la societat de consum, la Immigració,

-Jo recomane aquest llibre perquè és un llibre que et fa reflexionar, que et fa identificar-te amb el Personatge de Mireia en nombrosos temes de què parla l'autora sa mare, posseeix Un llenguatge fàcil de llegir i ens permet veure eixa esperança a continuar Lluitant pels valors que ens diferència als humans l'objectiu del qual és un Món millor.

El judici Valoratiu ens mostra reflexions, explicacions i opinions sobre diversos temes Que preocupen els joves, com l’adolescència, la família, el sexe, les drogues, El temps d’oci, els estudis... I altres temes que alguns joves ignoren, com per Exemple la solidaritat, la mundialització, les migracions, la guerra...

Es tracta d’una sèrie d’explicacions Breus, interessants i fàcils d’entendre. Les idees estan molt clares i en Moltes ocasiones ens presenta un punt de vista prou objectiu, ja que no sols Ens fa veure la seua opinió, sinó que també explica el tema des de diferents Punts de vista.

He triat el títol
Vull ser una persona” perquè me n'he adonat que per a arribar a ser una Persona has de conèixer en profunditat tots els temes que tracta l'autora i que Es troben en la nostra societat per a tindre la teua pròpia critica en canvi Quan els coneixes de forma superficial no et consideres una persona involucrada En la societat en què vivim i eres ignorant en molts temes sense poder Col·laborar, criticar o recolzar.

Entradas relacionadas: