Impost societat capacitat estabilitzadora

Enviado por Chuletator online y clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,07 KB

 

SOCIETAT MERITOCRÀCIAS’hauria de procurar que els de la part de l’ànima, lo gerència: per mantenir la raça pura s’havien de relacionar aquells mateixes circumstàncies.


Tots els individus havíem de saber i estudiar música (llegendes, cants, històries...) Els continguts havien d’estar controlats, els éssers humans aprenen per mi m’és dir (imitació), adequació: segueixen el bé comú.

__
L’objectiu de l’educació ha de ser oferir una bona conducta els nens. Una disciplina que també han d’estudiar és la gimnàstica. Ens ajuda a disciplinar el cos i a ser coratjosos. Les matemàtiques també són comunes perquè és el primer contacte amb el coneixement de les idees propagueutiques pel coneixement. Un dels objectius que té Plató amb la república és contribuir a donar prestigi els filòsofs i a la filosofia ja que tenien molt mala popularitat a la ciutat.

Degeneració de les formes polítiques de Plató


Idea de ciutat ideal és una idea en cas que es porti a terme la ciutat ideal pel fet de que la matèria està en constant transformació la ciutat aniria degenerant i canviaren formes de govern pitjors.

Aristocràcia

Timocràcia: govern d’aquí te la part irascible de l’ànima.

Oligarquia: govern del rics poder econòmic alt, era la timocràcia. Els ciutadans deixen de dedicar-se a les a l’esport.La gent cada vegada més lligada el cos per tant voluntat de satisfer els desitjos capacitat econòmica. No ordre es busca el coneixement la societat es divideix en rics i pobres no es buscar el bé comú hi ha enveja. Les lleis no són iguals per un i pels altres enfrontament obert.

El resultat és la democràcia poder del poble els pobres s’imposen que els mou l’enveja i no el bé comú eliminant els rics i salut em posen llibertat. Els individus es poden dedicar allò que trobin convenient.

La tirania governada per on tirar en que aplicar una política violenta sense llibertats de la situació en llibertat extrema l’aristocràcia a una política sense cap llibertat.

L’objectiu de la república és saber que és un individu just l’individu just és el més felíçEl tirar és l’ésser més infeliç de la terra no té amics ni confia amb ningú.


Entradas relacionadas: