Imperis colonials europeus

Enviado por Chuletator online y clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,25 KB

 

Abans de la conquesta colonial no hi ha contactes comercials entre Europa i Àfrica.

Abans de la conquesta colonial si que hi ha contacte comercials entre Europa i Àfrica. Els europeus utilitzaven als Africans com a esclaus. També el comerç trans-saharià, des de l’Àfrica Negra fins al Mediterrani. I la ruta Portuguesa per accedir a les costes Africanes.

Abans de la conquesta colonial no hi ha contactes entre Europa i Àsia.

Si, hi havia la ruta de la seda que enllaça la Xina amb Europa. En aquest cas, Europa era el consumidor. Els europeus coneixen les costes Asiàtiques, ja que duien a terme finalitats comercials. Per això tenien alguns enclavaments en illes o fortaleses.

Abans de la conquesta colonial els europeus no coneixien bé l’interior de l’Àfrica.

No coneixen bé l’interior d’Àfrica per varius motius.Hi havia greus problemes de desplaçament. La major part dels rius no eren navegables i se’ls feia impossible arribar a l’interior del continent. Ja que per terra eren més vulnerables als enemics i malalties.

Abans de la conquesta colonial els europeus coneixien bé l’interior d’Àsia.

No el coneixien per diversos motius com:Malalties tropicals o específiques A causa del climai la geografiaLa potència de dos grans imperis com la Xina i l’índia.

Els europeus no es podien adaptar a cap a la vida a cap zona africana a causa de les malalties tropicals.

No, les malalties tropicals només van ser una de les causes. També hi havia problemes de desplaçament.

La incorporació d’Àfrica i d’Àsia al mercat mundial és coetània a la incorporació d’Amèrica.

No, ja que el coneixement de l’existència d’Amèrica va ser més tard que el coneixement entre Àfrica i Àsia. Abans ja existien rutes mil·lenàries comercials entre Europa, Àfrica i Àsia.

Els mapes del Segle XIX, quan ens representen el riu
Níger, ens fan creure moltes coses.

Si, creien que el riu Níger era un afluent del riu Nil o bé que desembocava en un gran llac que hi havia al centre d’Àfrica o les seves aigües s’evaporaven en arribar al desert del Sàhara.

Leopoldville i Stanleyville són noms que tenen una història colonial

perquè va ser colonitzat per el rei belga Lepold II. Va colonitzar la república del Congo i en el seu honor va ficar el seu nom en una ciutat, Lepoldville. I en honor del seu explorador Stanley també li va posar el seu nom en una ciutat, Stanleyville. Va ser una llegenda històrica europea que va colonitzar un país d’Àfrica per explotar-la i per treure el seu pròpi benefici.


Entradas relacionadas: