Historia de l'art composició iv

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,28 KB

 


COMPOSICIÓ IV o Nº1- 1911 ( Kandinsky)


LOCALITZACIÓ: Düsseldorf


CONTEXT: Des de la 1a Guerra Mundial a la Revolució Russa. Forma part de les 1es avantguardes. Són els anys previs a la guerra i hi ha tensions entre països.Kandinsky va ser un pintor rus. Va marxar a estudiar a Alemanya, però va tornar al seu país a causa de la guerra  però la revolució russa  i el fet que ell no estava d’acord amb els principis comunistes van fer que tornés a Alemanya.Després la pressió del nazisme va fer que finalment es traslladés a París, la capital de l'art en aquells moments.


ANÀLISI FORMAL


TÈCNICA: oli sobre tela


Al costat esquerre hi veiem dos genets lluitant sobre un arc de Sant Martí. A la part dreta un poble amb muntanyes, arbres i un castell al centre. Hi ha una batalla de línies negres i colors vius i alternança de línies corbes i rectes amb unequilibri entre la línia i el colors càlids i freds. Els colors estan aplicats de manera igual, la qual cosa caracteritza l'art abstracte Composició tancada amb dues línies negres fan d'eix i divideixen el quadre en una part més tranquil·la i una de més moguda.Hi ha predomini de les línies inclinades , geomètriques i triangulars. El moviment es concret a la part esquerra (més dinàmic) (part dreta més serè) i ve donat per la competició entre les corbes i les rectes i els colors càlids i freds (contrastos).Podem veure com la pinzellada a l'esquerra és més nerviosa i a la dreta més tranquil·la. Destacant la absència de profunditat, tot i que es poden diferenciar diferents plans. És un quadre no figuratiu i la figura humana és esquemàtica.


Té una expressivitat aconseguida gràcies als contrastos i als ’enfrontaments entre els colors i les línies


ESTIL


Abstracte. Kandinsky és l'iniciador de l'art abstracte.  La pintura no reflecteix la realitat, expressa les emocions de la mateixa manera que la música, ús arbitrari dels colors.


INTERPRETACIÓ


El quadre representa una sèrie de línies, colors i formes desconnectades de la realitat.. Però hi Veiem un arc de Sant Martí, dos cavalls lluitant, dues llances, un castell, el sol, etc. Sembla ser que està inspirat en els contes infantils, tot i això, l'autor deixa total llibertat perquè cadascú interpreti el quadre lliurement , per aquest motiu no els hi posa títol ja que no vol imposar el tema sinó que el tema surti de dins l’espectador.


FUNCIÓ: estètica i per vendre. També té la funció simbòlica d’obrir nous camins per a trobar nous llenguatges pictòrics.Ja no cal representar la realitat. Kandinski és el pare de l’art abstracte.

Entradas relacionadas: