Habitació vermella

Enviado por Chuletator online y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,45 KB

 

COMENTARI: HABITACIÓ VERMELLA – MATISSE

Dades bàsiques

Identificació


La pintura Habitació Vermella la va pintar Matisse al 1908. Actualment es troba al Museu de l'Ermitatge, Sant Petersburg.

Material


Oli sobre tela amb unes mides de 1'8m x 2'21m.

Autor


Henri Matisse (França 1869 – 1954) va ser conegut pel seu ús del Color i per l'originalitat del dibuix.

Descripció formal

Iconografia


Menjador burgès en el que una figura femenina arranja els detalls Previs a un dinar. A la taula trobem gerros, fruites i flors.

Funció


Estètica.

Composició


Art de disposar de la forma ordenada dels objectes.

Línies compositives


Línia corba, sinuosa i gruixuda que arriba a descompondre la forma De l'expectativa del Naturalisme i dóna dinamisme a l'obra. Els Contorns dels arbres i el de la dona són simplificats d'acord amb Les flors de la paret.

Recursos tècnics


La Composició és el color, la gamma de gran intensistat, l'associació Del vermell i del blau que es protagonisme en el quadre. Els Fauvistes eren coneixedors de la Teoria del Color i sabien Contraposar dos tons amb un resultat magnífic. Veiem a travès de la Finestra un jardí amb plantes i flors per reflectir la decoració Interior.

Anàlisi Estilística i significativa. Significat de l'obra

Elements Propis de l'estil


L'obra Plasma un tema que ja havia plasmat l'autor abans. Transforma un Quadre amb certes influencies impressionistes en una obra Avantguardista i innovadora.

Relació Entre la forma i la funció:


L'objectiu que té D'aquest i de tots els seus quadres és proporcionar plaer i alegria De viure, i aquí ho trobem sobretot amb els colors que ens Transmeten aquesta sensació.

Iconologia


A través del color, Apel·la la part emotiva, queda plasmat en imatges de felicitat i Refusa les angoixes del món d'aquella època. És un art que no Defensa cap bandera sinó que aporta nova temàtica pictòrica.

Relació De l'obra amb l'època


L'època de les primeres Avantguardes concideix amb el període de la historia on hi ha molta Rivalitat colonial entre le potències, la Primera Guerra Mundial, la Revolució Russa i el naixement del feixisme i nazisme. Per tant, un Món en crisi que porta a l'artista a la recerca d'elements nous en Contra les injustícies, d'aquesta manera un artista rebutjat busca Altres artistes per fundar un moviment que s'expressi més a ell. D'aquesta manera neixen les avantguardes.

Transcendència de L'obra

L'autor Inicia amb Derain el moviment Fauvista i rep influencies del seu Mestre simbolista i d'altres autors Postimpressionistes. Es líder Del moviment i les seves innovacions modifiquen l'art contemporani. Els germans Stein s'interesen per aquesta pintura diferent ja que Defensaven la innovació i la ruptura del passat.

Entradas relacionadas: