La guerra va donar lloc a una profunda reestructuració de la geografia europea: quatre grans

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,02 KB

 

La Primera Guerra Mundial o la Gran Guerra fou un conflicte bèl·licque Va tenir lloc entre 1914 i 1918 i en la que hi Van intervenir les principals potències europees, però també Altres països d'arreu del món. Dels 32 països participants, els principals Països involucrats van ser, d'una banda, els anomenats «aliats»: França, L'Imperi Britànic,Sèrbia, L'Imperi Rus, Els Estats Units i el Regne d'Itàlia, i de l'altra les «Potències Centrals»: l'Imperi Alemany, L'Imperi Austrohongarès, l'Imperi Turc i Bulgària.

Finalitzà amb la signatura De l'armistici de Compiègne l'11 de Novembrede 1918, que establia la Derrota de les potències centrals, provocada més per un desgast que Impossibilitava la continuació de l'esforç militar que no pas per cap derrota Militar. En aquest sentit, i amb la decisió dels dos bàndols de no arribar a Un statu quo després Dels primers mesos de guerra, amb l'estil de guerra de desgast i guerra total, La I Guerra Mundial representa un canvi radical respecte als conflictes delSegle XIX. Durant tota la guerra ambdós bàndols van haver d'anar adaptant-se a noves Situacions estratègiques, per a les quals no estaven preparats. Hi respongueren Amb una escalada militar sense precedents en la història europea que causà un Total de nou milions de morts.

La guerra va donar lloc a Una profunda reestructuració de la geografia europea: quatre grans imperis, l'austrohongarès, l'alemany, L'otomà i Elrus, Van deixar d'existir, i van aparèixer els nous estats deTxecoslovàquiaIugoslàviaHongriaEstòniaLetòniaLituània,Finlàndia i Polònia. Alemanya, a més, perdé les seves colònies d'ultramar.


Causes

·Colònies, Zones de comerç i ascens d'Alemanya

·Les crisis Marroquines

·Alsàcia i Lorena

·Els Balcans


Entradas relacionadas: