Formes úniques de continuitat en l'espai

Enviado por Chuletator online y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,44 KB

 

COMENTARI: FORMES ÚNIQUES DE CONTINUÏTAT EN L'ESPAI – BOCCIONI

Dades Bàsiques

Identificació


Formes úniques de Continuïtat en l'espai és una figura exempta de bronze fos amb unes mides de 1'11m x 0'88m X 0'4m. Actualment està al Museum of Modern Art, Nova York.

Autor


Umberto Boccioni (Itàlia 1882 – 1916) és un dels principals Escultors del
Futurisme. Resideix A Roma, viatja a París on es troba amb els avantguardistes, marxa a Milà i és allà on el moviment futurista es troba en plena Efervescència, per tant la seva producció evoluciona.

Cronologia


1913

Anàlisi Formal

Iconografia


L'obra Representa un home en posició de marxa, recorda les figures de l'art Grec. La figura del cos sencer ens mostra un tors sense braços, unes Cames fixades a dos blocs i tot això crea una imatge aerodinàmica Deformada per la velocitat. Aconsegueix dinamisme i expressió de la Figura humana, amb el volum del cos que es desplaça per l'espai Generant un efecte òptic de moviment.

Funció


Estètica.

Composició


Oberta, Però a la vegada està integrada entre l'objecte en moviment i el Context espacial que l'envolta.

Línies Compositives


Línia Diagonal marcada pel cos i la cama de darrera. Les altres són Entrants i sortints. Les línies corbes suaus que formen còncaves i Convexes es van alternant creant així l'efecte de moviment

Recursos Tècnics


Textura Polida i brillant, gràces a la llum que emana del material, que Sembla que la roba que porta es tiri cap endarrera. El volum còncau I convexes crea un joc de plànols on la imatge mostra moviment.

Anàlisi Estilística i significació de l'obra

Elements Propis de l'estil


Símbols De la modernitat, els nous mitjans de transport, la ciutat, l'home i La realitat, la velocitat... Això per tant ha derivat que el Moviment estigui associat a aspectes morals i socials negatius.

Relació Entre la forma i la funció


Imatge De l'home modern que viu a la ciutat i protagonitzat per tant per la Màquina, així l'home es semblant a una màquina. Recorda la figura D'un guerrer si es pensa en l'exaltació del militarisme dels Artistes futuristes.

Iconologia


Simbolitza La figura humana que avança vers el futur, la força, el moviment, La màquina, és a dir els elements vitals de l'època de l'home Futuriste que viu en ella.

Relació De l'obra amb l'època


El Futurisme suposa l'abandonament dels models del passat i busca Donar-li moviment a l'escultura, el que serà un element prop del Futurisme. Introdueix també un nou concepte, la rapidesa per plasmar El moviment en la línia del progrés tècnic i aconsegueix plasmar La sensació de moviment a partir de la descomposició de la figura. Per a això també ulilitzaran recursos geomètrics.

Transcendència De l'obra

Els Artistes futuristes tenen com a model molt proper l'estètica Impressionista però molt ràpidament fan formes cubistes amb una Visió dinàmica de plànols i elements geomètrics. Utilitzaran una Nova concepció de les imatges no nomès en la pintura i en L'escultura sinó també en el cinema, el teatre...

Entradas relacionadas: