Tothom , de fet, desitja la felicitat. Per que la felicitat general es desitjable?

Enviado por Chuletator online y clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,3 KB

 

MILL:


Què és l’utilitarisme?


  L’utilitarime pretén ser una solució a Aquesta a la qüestió  criteri de bè i mal L’Utilitarisme és una teoria del criteri de bé i mal el següent diu que una Acció és bona si promou la felicitat i dolenta si hi ha infelicitat. Per Felicitat s’entén plaer i absència de dolor i per infelicitat, dolor i privació De plaer.

Resposta 1:


La utilitat és el plaer mateix i L’absència de dolor

Resposta 2:


Els plaers dels animals no satisfan la felicitat Dels humans. Hi ha altres plaers superiors als sensuals que són  els plaers de la ment (intel·lecte, Sensibilitat, imaginació, moralitat...). O Els plaers mentals són “superiors” No només per raons quantitatives sinó qualitatives. Perquè tothom que ha pogut Gaudir dels dos tipus de plaers, sempre els mentals son superiors als sensuals I no es renunciaria als superiors.

Resposta 3

La caiguda als plaers Inferiors es a causa circumstàncies desfavorables. La persona no gaudeix les Plaers i s’habitua als plaers inferiors.  

Resposta 4:

el criteri utilitarista Busca la felicitat general i no la individuals.  La noblesa de caràcter fa més a la persona. -

Resposta 5

Per felicitat s’entén també disminució de la infelicitat. Hi ha Felicitat quan els plaers actius estan per sobre dels passius. Els ingredients de La felicitat son la tranquil·litat i l’excitació. Els impediments per no Aconseguir la felicitat són l’egoisme i la falta conreu de les facultats Superiors.

Resposta 6

Per a que hi hagi felicitat les persones han de renunciar Per a que altres persones puguin gaudir de la felicitat, però el sacrifici no és un bé en si mateix. Si el sacrifici no augmenta la felicitat general no Tindrà sentit aquell sacrifici Resposta 7:
Les accions de les persones Són concretes i individuals, i són bones si  augmenten la pròpia felicitat o a disminueixen El dolor .

Resposta 8

No hi ha cap teoria que digui que una acció és Bona o dolenta per a que una persona sigui bona o dolenta  Resposta 9:
El principi d’utilitat (Déu desitja el bé de Totes les seves criatures) i mou a fer el bé als homes.

La prova del principi D’utilitat:-
El principi utilitarista no pot ser provat. La prova que la Felicitat és desitjable és perquè la gent la desitja. La felicitat d’una persona és un bé per aquesta persona i la felicitat general es per totes les persones. Els humans  a part de desitjar felicitat també Desitjen la virtut i l’absència de vici. Qui desitja la virtut ajuda a promoure La felicitat.

El desig de posseir els diners és més fort que el desig D’usar-los. De mitjà, passen a ser un ingredient principal de la idea de Felicitat d’una persona. La persona pensa que és o que pot ser felíç amb la propietat. La felicitat no és una cosa abstracta, sinó un tot concret.

La virtut és molt diferent dels diners o el poder o la fama, L’utilitarisme aprova que s’estimi els diners mentre això no comporti Conseqüències negatives per a la societat. La felicitat es lo única cosa que Desitgem. La felicitat individual no pot existir sense els altres ja que quan Desitjem la nostra felicitat també desitjem la felicitat dels altres i ells Desitgen la nostra.

La Llibertat:


Hi Ha la llibertat de pensament, llibertat d’expressió pública, llibertat de Gustos i llibertat d’associació. Si hi ha llibertat hi ha felicitat. Un Individu te unes obligacions cap a la societat i són: no fer mal, no perjudicar Els interessos dels altres i assumir la defensa de la societat.

La societat també te unes obligacions cara l’individu i són Que la societat pot castigar a l’individu però  aquest individu hauria de gaudir d’una Llibertat perfecta.

Es promou el bé dels altres, ho fem a través de l’educació Ajudant a diferenciar el millor del pitjor i promovent l’autostima. La societat No pot dir a una persona el que ha de fer amb la seva vida.

Una mala conducta te conseqüències negatives, si una persona Te vicis  podrà ser rebutjada  i distanciada. En canvi si una persona te Bones qualitats serà admirada.

Si una persona es fa mal a ella mateix altres persones li Poden prestar un servei avissant-lo de les conseqüències que pot tenir, li poden Expressar el seu disgust. Però els altres no tenen dret a fer-li la vida Impossible ni a castigar-lo. Però si fa mal als altres ha de rebre un càstig proporcional Sobre el que ha fet. Ningú es pot perjudicar a ell sense afectar als altres. Si Un es perjudica a ell mateix també perjudica als seus familiars si perjudica a La seva salut també perjudica la dels altres que han de cuidar-lo. Si una Persona porta una vida viciosa pot arribar el cas que els altres l’imitin.

Com a resposta  diu que Si es vol respectar la llibertat no s’ha de intervindré quan es perjudica una Persona mateixa. Ja que les persones que hauran vist que aquella persona porta Una conducta viciosa veuran les conseqüències que pateix i no els hi quedarà Pas ganes d’imitar-lo

Entradas relacionadas: