Feblesa de caracter pere calders

Enviado por Chuletator online y clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,65 KB

 

CARACTERÍSTIQUES

La poesia d'Espriu és densa i hermètica, plena de símbols de procedència diversa.

a) Els temes Recurrents són la mort d'éssers estimats de la llengua i del país I el pas del temps, tractada amb to elegíac, i el compromís del Poeta amb el seu poble, per al qual demana respecte i tolerància.

b) El pessimisme en Contemplar l’enfonsament del seu món. Aquest pessimisme, de Vegades, es veu atenuat per la ironia i la sàtira.

c) La recreació Mitològica no és un recurs utilitzat per evadir-se de la realitat, Sinó per satiritzar, denunciar i moralitzar. La mitologia procura un Gran nombre de símbols: Esther, Antígona, el cec (Déu), Sepharad (Espanya), Sinera (la llibertat perduda), etc. Altres símbols són Producte d'expressions repetides i posades en relació amb algun Significat abstracte, normalment relacionat amb la mort (pedra, Marbre, pous, cisternes, etc.) o amb la llengua (mot, paraula, Llavis, etc.).

Obres:
Cançó L'abalda i Escenari ja buit.

Pere Quart

El nom Pere Quartés el seu pseudònim amb que Joan Oliver va signar l'obra Poètica. Va conrear una literatura còmica i antiburgesa. Després De la Guerra Civil es va exiliar a França, Argentina i Xile.

OBRA

El 1960 recupera el To sarcàstic i satíric a Vacances pagades, reflexiona sobre El passat i la col·lectivitat amb uns plantejaments rebels.

CARACTERÍSTIQUES

A)L’humor se Sustenta en ironies, jocs de paraules, paròdies i referències a Altres autors

b)El llenguatge és Correctíssim i culte, però sovint es veu esquitxat de Col·loquialismes que intensifiquen el to irònic dels versos.

NARRATIVA


Novel·la Fantàstica i d'evasió


Cal destacar Joan Perucho, autor de la divertidíssima novel·la Les històries Naturals, on narra un cas de vampirisme ocorregut durant les Guerres carlistes. L'humor, la ironia, la fantasia, la presència de Personatges inventats, l'erudició autèntica barrejada amb dades Absolutament falses, constitueixen la base de bona part de les Novel·les de Perucho.

Novel·la Psicològica


Aquesta tendència Va dominar el panorama narratiu fins a la dècada dels 60. De fet, Era a línia continuista de les tendències anteriors a la guerra. Tenia un caràcter existencialista. Els autor més destacats foren M.Rodoreda i Villalonga.


Entradas relacionadas: