Fariseus i saduseus

Enviado por Chuletator online y clasificado en Religión

Escrito el en catalán con un tamaño de 11,75 KB

 

Galilea:és una regió històrica muntanyenca situada al nord d'Israel, situada entre el mar Mediterrani

Samaria:és una regió muntanyenca de Palestina situada en la parteix nord de Cisjordània

Judea: és la part muntanyenca del sud de la històrica Terra de Israel.

2.- LA RELIGIOSITAT es tres festes

-La festa de Pasqua es perllonga durant 8 dies. Se celebrava a primers o mitjans d'Abril.
-Pentecosta se celebra a finals de maig o primers de juny, depenent de la data de la Pasqua.

-La festa de les Botigues o de les Barraques és la més espectacular. Per recordar l'estada al desert, cada família es feia una barraca de brancatge a les rodalies de la ciutat. Se celebra a mitjans d'Octubre.

Tots els dissabtes anaven a la sinagoga.

3.- GRUPS SOCIALS I RELIGIOSOS

Grups religiosos

sacerdots: eren descendents de la família d’Aaron i van aparèixer per la cura del temple de jerusalem, on oferierien els sacrificis. 7000. Gent del poble, vivien de les ofrees i oficis.

fariseus: Grup religós caracteritzat per la seva observàcia a la llei.Tenien una gran influència sobre la població. Classe mitjana.

essenis: Monjos que vivien en comunitat esperant l’arribada de dos messies, un religiós i un polític per restablir la justícia, el final del pecat i la restauració de l’Imperi d’Israel. Classe baixa

mestres de la llei (escribes): Eren els mestres de la llei. Podíen ser laics, sacerdots, fariseus o saduceus. Pertanyien al partit dels fariseus. Missió: interpretar, explicar la Llei que Déu va donar a Moisès.

Grups socials

Romans: no eren amics dels fariseus, aunque vivien amb ells. Estaven units amb els publicans y colaboraven amb ells.

samaritans: eren seguidors de la Llei: només admetien el Pentateuc, rebutjaven la resta de llibres de l’Antic Testament i no reconeixien a Jerusalén com  a centre religiós. Tenen el temple en Garizín. Odi entre ells i els jueus.

zelotes: eren un moviment extremista i armat. El seu nom significa “gelosos de déu”. Pertanyien a les capes més pobres del poble. Organitzaven revoltes.

dones: La dona no tenia els mateixos drets civils ni religiosos que l’home. Una dona depenia totalment del seu pare fins a l’edat de 12 anys. Amb el matrimoni, la dona passava a dependre de l’home.

pescadors: Era la classe social inferior, la plebs, composta fonamentalment per habitats del camp, moltes vegades descendents d’estrangers, que no coneixien la Llei més que en el fonamental i ni tan sols això complien.

4.- VIDA QUOTIDIANA

Cases jueves i romanes: Les cases senzilles dels pobles de Palestina en temps de Jesús eren de tova, una barreja d’argila i herba seca. Les ciutats en canvi, estaven construïdes amb maó i pedra. Les cases romanes eren de 3 tipus diferents domus habitatges de persones riques, estaven organitzades mirant a un pati anomenat Atrium.
insulae
cases de diversos pisos per a clases menors. villas cases de camp amb grans extensions de terreny per al cultiu.

Menjar: L’aliment es prenia generalment en dos àpats; la més importants era la de la nit, quan es reunia tota la família. Abans de dinar es rentaven les mans com un ritu de purificació religiosa. La religió jueva prohibir menjar carn d’alguna animal.


EL TEMPLE

Creació: 960 a. C

Destrucció: 586 a.C

El temple significava la presència de Déu en mig del poble. Aquí es guardava l’arc d’aliança.

Israel va ser un Estat teocràtic, un Estat en el que el més important va ser la religió, els dignataris posseïen màxima autoritat en la majoria dels cassos.Entradas relacionadas: