Explica en quina mesura la narrativa curta de Quim Monzó reflecteix la societat contemporània i amb quins recursos literaris ho fa.

Enviado por Chuletator online y clasificado en Otras lenguas extranjeras

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,41 KB

 
5. Explica en quina mesura la narrativa curta de Quim Monzó reflecteix la societat contemporània i amb quins recursos literaris ho fa.Joaquim Monzó és un dels autors més personals de la narrativa actual que ha creat una obra sòlida i un món literari propi. Monzó deforma la realitat per trivialitzar determinades situacions i exaltar altres.Podem dividir l'obra de  Monzó en contes, novel·les i articles d'opinió, encara que la seua fama procedeix de les seues narracions breus, que reflecteixen la nostra societat actual destacant els aspectes més ridículs de la vida quotidiana.Utilitzant la ironia, la paròdia i el sarcasme, així com la  desmitificació per a criticar costums, Monzó escriu contes actuals i subversius amb uns personatges anònims i esquemàtics que viuen històries al món urbà, al qual converteix en metàfores dels valors. Es pot dir que aquestos contes, sense argument lineal, són una al·legoria pessimista de la societat moderna, com podem veure en els seues contes, com L'illa de
Maians o El perquè de tot plegat
.Com a conclusió, Monzó, mestre del conte literari modern, ens convida a contemplar i reflexionar sobre un món molt particular que no deixa indiferent cap lector. 6. Descriu les tendències més rellevants de la poesia en el període que va des de la postguerra fins a finals dels anys 70.La poesia és el gènere més conreat en la postguerra dels primers anys del franquisme.Durant aquest període coincidiren diverses generacions de poetes: els consagrats durant la Guerra Civil com Carles Riba, i altres joves com Estellés.També sorgeixen noves tendències líriques com:Avantguardisme: reivindica la ruptura formal i lingüística. Destaca Joan Brossa.Postsimbolisme: caracteritzat per reflectir l'angoixa de viure i l'evasió de la realitat. Destaquen autors com Carner o Riba.Realisme social: diversos autors joves, com María Beneyto o Salvador, Espriu s'adscrigueren a una estètica realista durant els anys 60. Destaquem La pell de brau d'Espriu.Altre fenomen sociocultural d'aquesta època fou la Nova Cançó, que marca l'obertura del règim franquista. Amb ella, autors com Raimon, intenten recuperar l'ús públic del idioma a través de la música.A partir dels 70 apareix una nova generació d'autors com María Mercè Marçal que conviuen amb altres més veterans com Estellés. (152)
Entradas relacionadas: